U trendu

Muči vas suva kosa: Isprobajte ovo ulje, garantovano deluje

Uz ricinusovo i kokosovo ulje, za negu kose izuzetno je popularno i arganovo, koje mnogi nazivaju i tečnim zlatom.U kozmetičkoj industriji prvo je postalo poznato po magičnim efektima koje ima za kožu.

Arganovo ulje puno je nezasićenih masnih kiselina kao što su oleinska i linoleinska, a sadrži i znatnu količinu antioksidansa, vitamin E i polifenole koji dubinski hidriraju kosu, sprečavaju njeno isušivanje i štite teme i koren vlasi od bakterija. Redovnom upotrebom arganovog ulja kosa postaje sjajna, meka i elastična jer svi ti sastojci duboko prodiru u vlasi i povećavaju otpornost na vlagu.

– Posle dva meseca upotrebe neće biti problema sa oblikovanjem frizura i njihovom postojanošću – ispeglana kosa neće se kovrdžati, a volumen će se zadržati i ako je napolju mnogo vlage. To je zato što arganovo ulje formira neku vrstu zaštitne opne oko vlasi, jača ih i sprečava lomljenje – objašnjavaju frizeri.

Iako se često govori o tome da samo originalna marokanska ulja imaju pozitivan uticaj na kosu, varijacije arganovog ulja koje danas postoje u apotekama i drogerijama uglavnom su podjednako dobre i daju vidljive efekte posle četiri-šest nedelja redovne upotrebe.

– Arganovo ulje ne bi trebalo da ima izuzetno jak miris i ima svetlobraon boju – podsećaju frizeri.

Kako da ga koristite

Ovo ulje najbolje je naneti posle pranja, kada je kosa još mokra. Osim što će pomoći da se kosa brže osuši i raščešlja, nahraniće je od korena do krajeva i učiniti sjajnom. Može da se nanese i na potpuno suvu kosu, uvek kada je potrebna dodatna nega. Noć pre pranja, suvu kosu razdvojite u više pramenova i na krajeve pažljivo nanesite ulje. Zbog njegovog specijalnog sastava kosa će ubrzo „oživeti“.

U malo većoj količini stavite ga na kosu kao balzam, pa isperite, a ukoliko nanesete malo, ne mora se ni ispirati, već kosu treba umotati u mekani peškir i ostaviti da deluje sat-dva.

Frizeri preporučuju ovo ulje kao prirodno sredstvo za stilizovanje kose. Malu količinu arganovog ulja nanesite pre nego što se upustite u peglanje ili uvijanje. Frizuri daje volumen i smanjuje oštećenja od korišćenja pegle ili figara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.