Stomak ispred vas

Razvijena ramena, mišićave noge, čvrsta zadnjica – to su atributi kojima se muškarci mogu pohvaliti, ukoliko ih imaju. Međutim, česta je situacija da veliki problem predstavlja višak kilograma, što se reflektuje stomakom koji se preliva preko pojasa. Ko je krivac tome ako ne vi sami?

Moguće je da je vaš životni moto: udobnost iznad svega i u svemu. Možda po završetku svojih obaveza najviše volite da se zavalite u fotelju ispred televizora, a druženje sa prijateljima za vas predstavlja isključivo uživanje u hrani i u piću. Verovatno nikada ne propuštate doručak, kao ni ručak, koji mora da bude kompletan – prženi krompirići i poveliko parče mesa. Uveče, opet pored televizora, zahtevaju se razne grickalice i sendviči. Kada to budete uradili sledećeg puta, vaša vaga, ako se uopšte ikada merite, možda neće moći da funkcioniše. Ukoliko ne stradate od „srčke“ u najskorije vreme, promenite životni moto.

U redu je što smatrate da ste muškarac koji zaslužuje bolje i više, ali umesto da tamanite razne đakonije koje vas goje mogli biste da počnete da se bavite sportom, i to rekreativno. Važno je da otkrijete zadovoljstvo koje vam pričinjava briga o sopstvenom telu. Kada se tome budete radovali, više nećete jesti onda kada niste gladni.

Drugi oblik stomaka stvara se kod poslovnih ljudi kojima je adresar ispunjen obavezama do kasnih večernjih sati. Ukoliko spadate u tu grupu, jutro vam počinje velikom šoljom crne kafe. Telefoni neprestano zvone, nervozno odgovarate na pozive, a sastanci se ređaju jedan za drugim. Imate još samo toliko vremena da pojedete nešto s nogu: hamburger, sendvič ili tablu čokolade. Pri tom uopšte ne vodite računa o kalorijama niti o tome šta jedete u toku dana jer vam je jedino važno da ne osećate glad. Međutim, trebalo bi da imate na umu da u poslu nisu važni samo sastanci već i zdrava hrana, koja podrazumeva da u svoj organizam unosite vitamine i minerale. Ukoliko želite da se bavite aktivnošću koja će umanjiti vašu napetost, opredelite se za jogu.

Naravno, postoje i muškarci koji su jednostavno gurmani. Ono što im se dopada – to se jednostavno mora priuštiti. Tu hrana dolazi kao čisto uživanje na prvom mestu. Jelovnik je pun raznih đakonija, stomak takođe, a posle deserta obavezno sledi nekoliko čašica dobrog konjaka. Iako vam sport nije strana reč u rečniku, primetićete da češće popuštate kaiš na pantalonama ukoliko spadate u ovu grupu muškaraca. Da se ne biste „blamirali“ na plaži ili u prodavnicama, gde će vas sa smeškom poslati da nađete sebi neki komad garderobe u butiku za ljude ogromnih stomaka, svoje navike u ishrani promenite smanjujući broj kalorija. Loše je kad vaš stomak ide ispred vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.