U trendu

3 trika: sačuvajte bliskost tokom praznika

Praznici su u reklamama ispunjeni ljubavlju, parovima koji se ljube ispod jelke, svetlucavim poklonima i šetnjom po mesečini.

U stvarnosti – stres, užurbane pripreme za proslave i žurke, organizovanje okupljanja porodice, kuvanje, dekoracija jelke i kuće – sve to može vam oduzeti vreme koje biste proveli sa svojim partnerom i ograničiti vam mogućnosti za intimnost.

Navodimo tri stvari koje možete učiniti da biste sačuvali bliskost svog ljubavnog odnosa tokom praznika.

Namerno uradite nešto za jačanje svoje veze

Obično mislimo da ćemo imati vremena da se fokusiramo na partnera kada praznični stres nestane. Ali tokom praznika je žurba, a odmah posle praznika vraćamo se nazad na posao. Ako ne iskoristimo praznične dane za malo ili više intimnosti sa partnerom, događaji nas opet hvataju, i posle praznika smo opet u istoj gužvi, pa zbog posla nemamo vremena za sebe (nas). Uzmemo li svoj odnos zdravo za gotovo, propuštamo priliku koju imamo tokom praznika.

Sezona godišnjih odmora ili praznika obično služi da proslavimo vezu i provedemo neko vreme sa partnerom. Dakle, u vreme praznika, više nego ikad, moramo namerno da „podesimo“ kao prioritet vreme za slavlje za „nas“.

Razmislite o tome kako možete negovati tri oblasti svog odnosa sa partnerom – praktičan – funkcionalni, prijateljstvo i intimnost. Pitajte svog partnera da napiše spisak željenih, merljivih i vremenski ograničenih ideja u svakoj oblasti. Izaberite i posvetite se tome da ostvarite bar po dva cilja sa spiska tokom praznika.

Na primer: „Poljubi me ispod jelke. Zagrli me u kuhinji kada kuvam. Pomogni mi u kuhinji. Daj mi vremena da se uzbudim. Rizikuj nešto novo u spavaćoj sobi. Pročitajmo zajedno jedno erotsko poglavlje iz knjige. Pripremi kadu za kupanje samo za mene. Odgledajmo neki seksi film ili spot.“

Ugrabite vreme da odete nekud zajedno

Dok se „pravi raspored“ pred praznike za školske predstave, razmenu poklona, posete crkvi, porodični ručak i slično, organizujte bar jedno veče samo za vas dvoje. Možda je to vreme za sedenje pored jelke, gledanje vatrometa, gledanje nekog fima… Dobra je i šetnja u prohladno veče da se pobegne od rođaka i porodičnog ludila. Ako putujete u svoj rodni grad, iskoristite jedan dan za knjigu u hotelskoj sobi (ili sobi svojih roditelja) ili se iskradite jedno popodne da niko ne zna gde ste. Ako imate priliku, idite na doček negde van kuće ili na neki dan van grada.

Poklonite seksi poklone

Partneru možete kupiti neku seksi knjigu, parfem ili losion, čipkaste tange, visoke mrežaste crne čarape, providnu spavaćicu, seksi bokserice, jorgan za vas dvoje da klizi unaokolo. Pre odlaska u krevet, popijte malo vina ili uzmite pepermint bombone. Ukrasite spavaću sobu sijalicama ili svetlećim kuglicama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.