U trendu

Evo šta se dešava bez redovnog seksa…

Momci i, kasnije, muškarci, u stanju su da smišljaju najrazličitije pričice kako bi devojku ili ženu koja im se dopada naveli da vodi ljubav s njima – na kraju krajeva, i normalno je da žele da vode ljubav, baš kao što je to normalno i za žene. Naravno, te pričice umeju da budu i obični mitovi ili bajke, a pošto je seks i prečesto tabu tema i još uvek ima onih koji smatraju da je sramota pričati i informisati se o seksu, može se desiti da žene nasednu na neke od tih mitova. Jedan od najpoznatijih takvih mitova jeste da su seksualni odnosi toliko neophodni da se ljudi – ako ih ne upražnjavaju redovno – razbole.

Naravno, ovo nije istina. Nekada ovu pričicu upotrebljavaju i muškarci koji žele seks na brzaka, bez predigre i bez emocija, kako bi ubedili potencijalne partnerke da ono što čine čine zbog zdravlja, ne samo zato što žele zadovoljstvo, a ne žele ništa sami da pruže. E, sad, istina je da seksualna apstinencija ni u kom slučaju nije škodljiva – ali izostanak pažnje i maženja od strane partnera jeste škodljiv, jer se zbog toga osećate loše i obezvređeno, da i ne spominjemo da bez predigre seks za ženu (pa i za muškarca) može biti bolan.

Ono što je još istina jeste to da redovno vođenje ljubavi doprinosi psihofizičkom zdravlju, delom zbog samog seksa, a delom i zato što redovni i lepi odnosi obično znače i lepu vezu između partnera, što ih čini srećnim i zdravijim. Između ostalog, redovni seksualni odnosi doprinose i boljem stanju kardiovaskularnog sistema našeg organizma.

Ipak, uz sve ove činjenice o redovnom vođenju ljubavi koje pozitivno utiče na psihofizičko stanje organizma i dalje ne stoji da izostanak tih odnosa šteti zdravlju. Plus, to što ćete odbiti odnos za koji niste spremni ili ga jednostavno ne želite ne da vam neće štetiti nego će još i učiniti da se osećate bolje (i, moguće, izbeći ćete potencijalno bolan odnos). Dakle, bez nasedanja na pričice – uživajte u seksu, ali onda kada ga i vi želite, i u obliku koji i vama prija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.