U trendu

7 mesta u našem telu gde se kriju traume

Ovo je način podsvesti da razotkrije mentalne probleme koje odbijamo da priznamo.

Emocije, misli, stres i drugi psihički faktori utiču na naš organizam u celini i mogu izazvati fizičke simptome i bolesti, piše Uspešna žena. Psihosomatske bolesti mogu uključivati bolove u stomaku, glavobolje, astmu, čir na želucu, artritis i mnoga druga stanja koja proizvode upravo psihički faktori.

Grlo – teškoće sa poverenjem i izražavanjem sebe, nesposobnost da se odbraniš i postaviš svoje granice, mogu biti teškoće sa gutanjem, različita upala, koje su već posledica proživljavanja konflikta.

Stomak – teškoće sa prihvatanjem sebe, jak stres – sve to može biti uzrok nadutosti, bolova u stomaku, problema sa stolicom.

Karlica, kukovi – izdaja, jak stres, nedostatak podrške, strah od gubitka podrške, povreda može da se manifestuje u hormonalnim problemima sa reproduktivnom funkcijom.

Grudni koš – nedostatak ljubavi, potisnuta osećanja, zabrana izražavanja emocija, panika, što može rezultirati tahikardijom, težinom u grudima i nemogućnošću da se udahne punim plućima.

Dijafragma – strah koji može uticati na zadržavanje daha, vraćanje bola u leđa, uticati na držanje tela i držati ramena pod tenzijom.

Donji deo leđa – nedostatak podrške, materijalni problemi, kada osoba preuzima tuđu odgovornost, problemi sa donjim delom leđa mogu biti izraženi bolovima ili stezanjem sedalnog živca.

Glava – gubitak kontrole ili strah od gubitka kontrole, težnja da se udovolji svima, problemi mogu biti izraženi glavoboljama, vrtoglavicom, gubitkom koncentracije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.