U trendu

Nije reč o vežbi, već stilu života: “Joga besa” je jako zdrava i svima nam neophodna

Joga je opuštajuća, meditativna vežba, koja vas priprema za ostatak dana, ali sada je moguće postići isti rezultat radeći potpuno suprotne stvari. „Joga besa“ ima ideju da vas smiri i dovede u ravnotežu psovanjem, vikanjem i ispijanjem piva

Lindsi Istas, osnivačica joge besa, objašnjava na svom sajtu da je njen metod praksa koja uključuje istezanje, vežbe i loš humor, sa ciljem postizanja dobrog zdravlja i dostizanja „zena“.

– To je više od puke vežbe, ’to je stil života – navodi instruktorka.

Lindsi objašnjava da se na redovnom času joge osećala kao da tu ne pripada.

– Osećala sam se kao da stojim u biblioteci punoj gimnastičara – pokušala je da objasni.

Tada je odlučila da osmisli nov pravac i kaže da joj je on veoma pomogao.

– Kroz praksu sam uspostavila snažnu vezu između tela i uma i počela dodatno da cenim svoje telo. Naučila sam kako da usporim um, kako da se dobro osećam u svojoj koži. Pomogla mi je da izlečim zavisnost i da rešim mnoge druge lične probleme – rekla je.

Ešli Duzić, instruktor besne joge u Hjustonu, rekla je da je mnogim ljudima potrebno da nauče da otpuste šta je nepotrebno i da se oslobode onoga što im je višak.

Ona je naglasila da je ljutnja efikasan način da stupimo u kontakt sa samim sobom. Kada imamo preveliku kontrolu emocija, taj bes se gomila i postajemo tužni, nesrećni, frustrirani, depresivni. Pre bilo kakvog istezanja treba da naučimo da izbacimo emocije. U tome će pomoći joga besa.

– Joga sama po sebi podrazumeva ujedinjavanje, jedinstveno spjanje sa samim sobom. Do toga se ne dolazi samo umirenjem, meditiranjem, vežbanjem u tišini, kako mnogi smatraju – kaže Ešli.

– Svi smo zbog nečega ljuti i u sebi predugo čuvamo bes. Ovaj metod omogućava da se oslobodite ljutnje i frustracija na zdrav način – objasnila je, piše „Distractify.com“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar