U trendu

Ova boja nas leči i oslobađa od stresa

To ne samo da podstiče dobro donošenje odluka, već i stvara potrebu za strukturom. Kada vidimo tirkiznu boju, to čini da želimo da budemo organizovaniji.

Postoje boje koje volimo, koje nam odgovaraju, prijaju….Sa druge strane, postoje boje koje nas iritiraju, unose nemir u nas.

Ipak, kao boja koja ima skoro pa isceliteljsku moć navodi se tirkizna jer se smatra emocionalnom bojom koja leči, promoviše pozitivna osjećanja i pomaže u oslobađanju od stresa. Osim što je dragi kamen, tirkiz predstavlja vode Kariba jer se često koristi kao kolokvijalni izraz za njih. Tirkizna je plavo-zelena boja koja je dobila ime po istoimenom mineralu, koji je najstariji dragi kamen u istoriji čovečanstva, talisman kraljeva, šamana i ratnika. To je kamen zaštite, snažan i neproziran, ali umirujući na dodir i isceljujući.

Tirkizna boja može promijeniti nijansu pod uticajem svjetlosti ili usled hemijskih reakcija usled dejstva kiselosti kože. Psihologija boja sugeriše da tirkizna i leči i kontroliše naše emocije. Zahvaljujući tome dobijamo emotivnu stabilnost. Međutim, prekomerna upotreba tirkizne boje može da podstakne emocionalnu neravnotežu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar