U trendu

Pijte čašu tople vode na prazan želudac i posmatrajte šta se dešava sa vašim telom

Ako vam pijenje tople vode ujutru na prazan stomak postane rutina, vaše telo će vam biti zauvek zahvalno
Voda čini  50 do 70 odsto čovekove težine što znači da bez redovnog konzumiranja tečnosti ljudsko zdravlje i život se dovodi u pitanje.

Svakom delu našeg tela voda je potrebna, a mokrenjem izbacimo u proseku  oko 1,5 litara vode. Ako tome dodamo da  još oko litar izlučimo znojenjem i disanjem, potreba za konzumiranjem ovog izvora života je još veća.

Svi znamo da je preporučljiv unos vode dnevno oko 2 litra vode. Ali, da li ste se nekada zapitali šta će se dogoditi ako dan započnete čašom vode na prazan želudac, još bolje tople?

Ubrzana probava

Ako odmah kad ustanete ujutru popijete čašu tople vode, poboljšaćete rad probavnog sistema , isprazniti se već u ranim jutarnjim satima i nećete imati problema sa zatvorom.

Sjajniji i lepši izgled kože

Konzumiranjem pola litre vode svako jutro daćete dodatni sjaj vašoj koži jer voda podstiče cirkulaciju, tvrde naučnici.

Čišćenje od otrova

Ako odmah ujutro popijete čašu vode, očistićete organizam od svih nakupljenih otrova koji mogu da dovedu do bolesti.

Smanjuje bolove

Smatra se da je topla voda najmoćniji prirodni lek jer pomaže kod menstrualnih tegoba.

Toplota opušta stomačne mišiće i oslobađa vas grča, čime će umiriti bol. Topla voda je dobra za sve vrste grčeva i zato što pospešuje kapilarnu cirkulaciju i na taj način opušta mišiće.

Brže mršavljenje

Čaša vode ujutro podstiče izmenu materija u organizmu te pomaže telu da se reši nakupljenih masnoća i kalorija. Vodite računa i o zdravoj ishrani i  krećite se što više.

Zaustavljanje starenja

Prisustvo toksina u organizmu ubrzava starenje, a s bozirom na to da topla voda oslobađa organizam toksina, proces starenja se usporava, dok se elastičnost kože se povećava.

(Stil)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.