U trendu

Audi R8 GT

Audi R8, sportski automobil visokih performansi, pravi je pobednik od samog starta. Sada je još snažniji, lakši i brži. Audi (Audi) je predstavio limitiranu verziju svog sportskog automobila R8 visokih performansi – R8 GT. Izlazna snaga njegovog 5,2-litarskog V10 motora povećana je na 412 kW (560 KS), dok je težina vozila smanjena za otprilike 100 kg. Audi R8 GT postiže ubrzanje od nula do 100 km/h za 3,6 sekundi, a ostvaruje maksimalnu brzinu od 320 km/h.
Model Audi R8 je sportski automobil koji niže samo uspehe. To važi za serijske modele, koji su dobitnici nagrade za automobil najboljih performansi "World Performance Car" 2008. godine (R8) i 2010. godine (R8 V10), kao i za trkački automobil R8 LMS, koji je pobedio u 23 trke u svojoj prvoj sezoni i osvojio tri prvenstva. Geni trkačke verzije sada dolaze i na puteve u obliku modela Audi R8 GT. Ekskluzivna serija ograničena je na 333 komada. Svaki Audi R8 GT ima oznaku sa svojim serijskim brojem na ručici menjača.
Dizajn vozila Audi R8 GT odraz je koncentracije snage, predivno tehničko dostignuće koje je dugačko 4,43 metra, 1,93 metra široko i samo 1,23 metra visoko. Na spoljašnjosti automobila napravljene su brojne prepravke koje su mu dodatno istakle izgled. Mnoge od njih dovele su i do smanjenja težine i poboljšanja aerodinamičnosti. Odlučujući element, gledajući sa strane, sigurno su bočne ukrasne ploče koje usmeravaju vazduh prema motoru, a na modelu Audi R8 GT takođe su izrađene od mat ugljenih vlakana. Isti materijal korišćen je i za kućišta spoljašnjih, bočnih retrovizora, koja su manja i postavljena na aluminijumsku osnovu. Felne od 19 inča imaju ekskluzivni Y dizajn sa pet krakova i titanijumsku završnu obradu. Na prednjim branicima postavljena je oznaka "GT".
Promenjeni V10 motor, na kojem su poklopci glave motora obojeni u crveno, osigurava modelu Audi R8 GT performanse koje oduzimaju dah. Audi R8 GT ubrzava iz mesta do brzine od 100 km/h za 3,6 sekundi, a od nula do 200 km/h za 10,8 sekundi. A tempo ne popušta sve dok se ne postigne maksimalna brzina od 320 km/h. Sportski automobil visokih performansi, Audi R8 GT prava je mašina za vožnju s promenljivim ubrzanjem. Ostavlja bez daha i svojim reagovanjem, koje je munjevito, skoro trenutno. Njegov motor postavljen je centralno, blizu vertikalne ose, a masa mu je skoro zanemarljiva prilikom brzih promena smera. Audi R8 GT je vozilo koje je dinamično, precizno i stabilno u skoro svakoj situaciji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.