U trendu

Automehaničar upozorava: Ako osetite ovaj miris, odmah napustite auto

Ovaj miris u automobilu upozorava da nešto nije kako treba…

Automehaničar Skoti Kilmer pozvao je vozače benzinaca i dizelaša da “odmah izađu iz svojih automobila” ako osete jedan specifičan miris tokom vožnje.

Osetite li miris goriva dok ste za volanom, to nije dobar znak i može ukazivati na curenje. Ali, Kilmer ističe da u toj situaciji ne treba paničiti jer objašnjenje može biti jednostavno.

Međutim, poziva vozače da brzo provere u čemu je stvar kako bi se problem na vreme dijagnostikovao i rešio.

“Ako osetite miris benzina tokom vožnje, nemojte paničiti. Neki klijenti koji su mi dolazili s tim problemima zapravo su samo zaboravili da vrate poklopac kada su točili gorivo”, umiruje Kilmer.

On savetuje da, ako osetite miris benzina, proverite mlaznice za gorivo i vodove za gorivo. “Ako su tri mlaznice za gorivo prljave, a jedna je čista, to je ta koja curi.”

Prema ClickMechanicu, miris goriva takođe može biti znak neispravnog regulatora pritiska goriva. Takođe, ovaj miris bi mogao ukazivati i na to da vozilo ima labave svećice ili da postoji problem s izduvnim gasovima.

Međutim, to bi mogao biti pokazatelj da postoji curenje u sistemu goriva što bi moglo imati razorne posledice.

“Do toga može doći zbog curenja u pumpi za gorivo ili ako postoji pukotina negde unutar komponenti sistema za gorivo. Ključno je da u takvoj situaciji ne vozite auto i da ga što pre pregleda mehaničar”, prenosi njihovo upozorenje express.co.uk.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar