U trendu

Ford Mondeo Facelift

Podmlađeni Ford Mondeo biće prikazan na Salonu automobila u Moskvi, koji se održava od 25. avgusta do 5. septembra ove godine. Od samog početka Ford će osveženi Mondeo pokazati u dve karoserijske verzije, kao kombi limuzinu s petora vrata i kao atraktivan karavan, dok klasična trodelna limuzina s četvora vrata više ne bi trebalo da bude u ponudi.
Uz ušminkanu karoseriju i dorađenu unutrašnjost Ford Mondeo Facelift dobiće u ponudi motora i dva nova – benzinski turbo motor sa 240 KS i dizel 2,2 TDCi. Kao alternativa dosadašnjem poznatom 2,0-litarskom motoru od 203 KS ponuđen je isti motor, ali najveće snage 240 KS. Uz više snage ovaj motor ima istu potrošnju goriva od 7,7 litara na 100 km i smanjenu emisiju CO2. Svoj debi u osveženom Mondeo-u ima i top verzija TDCi motora koja je još više razvijena. Do sada je 2,0 TDCi sa 163 KS bio među najsnažnijim motorima na tržištu, ali ga sada zamenjuje 2,2-litarski TDCi najveće snage 200 KS. Od dizel agregata u ponudi će biti i 2,0 TDCi motor snage 115, 140 i 163 KS. Kao i do sada, svi benzinski turbo motori imaju serijski Powershift menjač s dvostrukim kvačilom. Za motor 2,0 TDCi od 140 i 163 KS ovaj menjač se može dobiti uz doplatu.
U Facelift Mondeo ugrađena je i nova tehnologija kojom se štedi gorivo. Ford se pozabavio energijom koju razvijaju kočnice i elektronskim upravljanjem otvora za hlađenje. Prilikom hladnog pokretanja motora rebra maske motora su zatvorena kako bi se što pre postigla radna temperatura motora i smanjila potrošnja goriva. Od sigurnosne opreme tu su i sistem koji upozorava na promenu vozne trake i na umor vozača, automatsko veliko svetlo koje ima premijeru u ovom modelu Mondeo-a, asistent mrtvog ugla, električna brava za decu na zadnjim bočnim vratima, kamera za vožnju unazad (preuzeta iz modela S-Max i Galaxy) i drugi sistemi koji pomažu vozaču u vožnji.
Verzije modela Ford Mondeo s opremom Titanium i Titanium S imaju serijsko LED dnevno svetlo, a LED tehnologija se koristi i za zadnja svetla. Početak prodaje automobila Ford Mondeo Facelift u Nemačkoj najavljen je za kasnu jesen 2010. godine. Cene još uvek nisu poznate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.