Hyundai Veracruz

Hyundai je najavio nov model, luksuzni SUV Veracruz sa sedam sedišta. Razvijen je pod kodnim imenom EN tokom 26 meseci i s troškovima od približno 222 miliona dolara. Kako tvrdi proizvođač, Veracruz će postaviti nove standarde u performansama, uglađenosti i, što je najvažnije, pružiti vrhunsko uživanje u vožnji. Njegove zaobljene i elegantne linije s koeficijentom otpora vazduhu od 0,35 (najbolji rezultat u klasi) osmišljene su u Hyundai-jevom sedištu za dizajn i razvoj u kalifornijskom gradu Irvinu kako bi se osigurao što veći uspeh u Sjedinjenim Američkim Državama.
Hyundai Veracruz pogoni V6 dizel agregat od 240 konjskih snaga pri 3.800 obrtaja u minutu i najvećim obrtnim momentom od 460 Nm. Ovaj pogonski agregat ubraja se u bolje, ako ne i najbolje, V6 dizelaše današnjice. Uz njega ide automatski menjač (prvi Hyundai šestobrzinski automatski menjač), koji omogućava veću preciznost prilikom izmene brzina. Kod ovog modela primenjeni su najnoviji standardi kada je reč o aktivnoj i pasivnoj sigurnosnoj opremi, što, između ostalog, uključuje ESC (Electronic Stability Control), ABS (Anti-lock Braking System), kao i EBD (Electronic Brake-force Distribution).
Sigurnosni paket zaokružuju vazdušni jastuci sa zastavicama, aktivni nasloni za glavu, kompaktna čelična karoserija konstruisana s naglaskom na sigurnost, LED zadnja i ksenonska prednja svetla visokog intenziteta rasvete. S bogatom standardnom opremom i korisnim dodacima, Veracruz će sigurno postati ozbiljan konkurent nosiocima ovog segmenta. Dovoljan razlog za takva očekivanja predstavljaju rekordni prodajni rezultati u SAD.
Kada je reč o ponašanju u vožnji, inženjeri su pri razvoju Hyundai Veracruz-a pokušali da postignu utisak vožnje vozila prilagođenog svakom vozaču ponaosob. Kako bi u tome uspeli, posebno su prilagodili McPherson prednje vešanje vozila sa spiralnim oprugama i obrnuto postavljenim poprečnim ramenima u L-profilu, koja su optimalno postavljena kako bi pružila osećaj upravljanja i poboljšanu dinamičku kontrolu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.