Multimedija u automobilu

Najnoviji audio i video uređaji u automobilima mogu se u pravom smislu smatrati multimedijalnim. Oni omogućavaju slušanje digitalnih muzičkih sadržaja, gledanje video sadržaja, napredne navigacione karakteristike, praćenje radio i TV programa. Jedan od trenutno na tržištu aktuelnih uređaja te vrste je Sony XAV-W1.
Ovaj uređaj Sony je prvi put zvanično predstavio krajem marta ove godine, a na tržištu se pojavio u septembru. Prodaje se po ceni od oko 800 funti. Može se reći da, iako ova cena nije niska, uređaj u pravom smislu opravdava taj iznos. On nudi mnogo a, pored toga, i vrlo lepo izgleda i predstavlja pravi ukras komandne table automobila.
Čim se pogleda komandna tabla i ugrađen Sony-jev uređaj XAV-W1, pažnju privlači njegov kvalitetan LCD ekran dijagonale sedam inča i rezolucije 800 x 480 piksela. Idealan je za gledanje video sadržaja, ali, u svakom slučaju, ne onih koji će vozaču skretati previše pažnje. Putnici sa zadnjih sedišta mogu nesmetano gledati i filmove, ali je preporučljivo da vozač to čini samo kada zaustavi auto i odmara se.
Mnogo manje rizika prati korišćenje audio uređaja. Njegov kvalitet je takođe odličan, što je sasvim razumljivo s obzirom na to da se radi o Drive-S II sistemu i Dolby Digital Surround 5.1 ozvučenju s četvorokanalnim zvučnicima snage 52 vata. Ovi uređaji podržavaju brojne aktuelne audio i video formate – CD, DVD, Super Audio CD, DivX, WMA, MP3 i iPod.
Pored brojnih mogućnosti, ovi uređaji imaju i audio i video ulaze, pa se na njih mogu priključiti i spoljni mobilni uređaji, kao što su MP3 plejeri, igračke konzole i digitalni fotoaparati, kako bi se njihovi sadržaji mogli reprodukovati Sony XAVW1 sistemom. U svakom slučaju, vrlo bogata funkcionalnost ovog uređaja učiniće da vožnja, čak i na dugim relacijama, bude izuzetno prijatna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.