Način života po „Suzukijevom“ konceptu

Na Sajmu automobila u Frankfurtu poznati japanski proizvođač automobila Suzuki predstavio se, pored ostalog, najnovijim modelom automobila takozvanog D segmenta pod nazivom Suzuki Kizashi. On pripada trećoj generaciji Suzuki-jevih automobila ove klase, koja u tu klasu unosi nov element – status. Pri tom su zadržane i sve karakteristike prethodnih generacija, pa se ovaj model može pohvaliti stilizovanim sportskim dizajnom, odličnim performansama, dinamikom i udobnošću.
Suzuki D segment nalazi se u srednjoj klasi automobila, kojoj pripadaju mnogi modeli drugih proizvođača (na primer, Ford Mondeo, Mazda 6, Honda Accord i BMW 3-Series). Prva generacija Suzuki-jevih modela ove klase unela je koncept sportskog duha (model Swift). Zatim je usledila druga generacija, koja je koncept prilagodila porodičnom automobilu (s elementima komfora u njegovoj unutrašnjosti). Toj generaciji pripada model Splash. Najnovija generacija s modelom Suzuki Kizashi, promovisana sloganom „Way of Life“, donosi nov element u konceptu modela srednje klase – status.
Dimenzije ovog sportskog, porodičnog i statusnog modela su 4,65 x 1,95 x 1,4 metara, međuosovinsko rastojanje je 2,85 metara, a točkovi su mu prečnika 21 inč. Pokretaće ga turbo dizel agregat zapremine 2 litra s automatskom šestostepenom transmisijom. Koncept ovog automobila napravljen je u duhu daljeg razvoja Suzuki-ja zasnovanog na pogonu sva četiri točka – All Wheel Drive (AWD), a planira se i razvoj hibridnog modela s kombinovanim pogonom dizel i elektromotora.
Na Sajmu u Frankfurtu Suzuki Kizashi-jev nastup je skrenuo opštu pažnju posetilaca, možda više od svih drugih japanskih modela. Njegova pojava na globalnom tržištu najavljena je za 2009. godinu (kao model za 2010.), s obzirom na uobičajen način predstavljanja automobila za narednu godinu u prethodnoj. Po kojoj će se ceni prodavati još uvek nije objavljeno, ali će verovatno biti nešto malo skuplji od trenutno aktuelnih Suzuki-jevih modela. To znači da će minimalni iznos u svakom slučaju biti veći od 25.000 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.