U trendu

Bonton prema životinjama (2)

Posebnu pažnju zaslužuju paukovi, na glasu kao zli, ružni i otrovni. U stvari, veoma su korisni za očuvanje prirodne ravnoteže. Nemojte biti okrutni!

Psi, mačke i kanarinci se ne poklanjaju osim ako ih slavljenik naročito ne naruči. Ako uzmete psa, ne zaboravite da morate da ga izvodite tri do pet puta na dan; iz istih razloga, mačka mora imati uvek čistu svoju kutiju sa peskom.

Još poneko upozorenje: mada je nekome uspelo, izbegavajte problematične kombinacije kao što su pas i mačka, mačka i kanarinac (mada ste kavez smestili visoko, kanarinac bi mogao ubrzo da umre od šoka zbog neprekidne opasnosti koja mu preti odozdo), mačka i zlatna ribica, mačka i kornjača. Što se tiče mačaka, razmislite o tome da ih sterilišete, poštedeće vas mnogih nevolja a sebe nepotrebnih patnji; a osim toga, šta biste radili sa novopridošlim mačićima. Ako se već desi da mačka zatrudni, pripremite mački odvojeno i prostrano mesto (koje joj se možda neće svideti pa će se okotiti na divanu, ali ipak probajte) i ništa više. Ona će misliti na sve ostalo. Naravno, bacite se na posao ranije da udomite mačiće (prijatelji, rodbina, oglasi u novinama, radio, asocijacije, veterinari).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar