U trendu

Aktuelna evropska ostvrenj u programu Dunav Film Festivala

BEOGRAD – Nakon premijera na najvećim filmskim festivalima aktuelni evropski naslovi premijerno će biti prikazani na „Dunav Film Festu“ koji će se održati od 18. do 23. avgusta u Smederevu, rekao je u izjavi organizatorima festivala Jugoslav Pantelić, gostujući programski direktor ove manifestacije.

Ostvarenje „U hodnicima“, koje je premijerno prikazano na Berlinalu i koje je ovenčano priznanjem Ekumenskog žirija, domaća publika će imati priliku prvi put da pogleda u okviru takmičarskog programa DFF-a u Malom gradu Smederevske tvrđave.

Pored ovog ostvarenja ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da pogledaju još neke naslove koji su premijerno prikazani na najvećim evropskim festivalima ove godine.

Film „Tri dana u Kviberonu“ posvećen glumici Romi Šnajder i zasnovan na nikada objavljenom, poslednjem intervjuu koji je dala godinu dana pred svoju iznenadnu smrt, otkriće nam životne, profesionalne i emotivne aspiracije i želje ove umetnice zapažene po svojoj lepoti, umeću i ljubavnoj vezi sa Alenom Delonom.
„Limunada“ je još jedan filmski naslov koji će svoju premijeru imati na „Dunav Film Festu“.

Rediteljski debi rumunske montažerke Ioane Urikaru prošao je zapaženo na festivalskoj filmskoj sceni ove godine, jer donosi autentičnu životnu priču, kao i prikaz „obećane zemlje“ u nekom drugom svetlu.

„Interesovanje domaće publike za evropskim filmom je veliko, zbog toga smo pažljivo birali naslove koji su obeležili ovu godinu i oni će biti premijerno prikazani publici u okviru takmičarskom programa“, izjavio je Jugoslav Pantelić i dodao da će van glavnog programa biti premijerno prikazana ostvarenja iz 2016. i 2017. godine koja se izdvajaju po svom kvalitetu a publika nije imala prliku do sada da ih pogleda.

„Na ovaj način ljubitelji sedme umetnosti dobiće uvid u filmski repertoar država podunavskog sliva“ kazao je Pantelić.
Programom „Dunav Film Festa“ obuhvaćeni su i naslovi domaće kinematografije.

Film „Zlogonje2, Raška Miljkovića biće premijerno prikazan našoj publici, dok će jugoslovenski klasik, film „Varljivo leto 68“, koji je digitalno restauriran u okviru projekta „Vip kinoteka“ zatvoriti manifestaciju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike