U trendu

Apel Prosvete za pomoć u renoviranju knjižare „Geca Kon“

BEOGRAD – Izdavačko preduzeće Prosveta apeluje za pomoć u renoviranju knjižare „Geca Kon“, koja ima status kulturnog dobra Srbije već deset godina.

U saopštenju za medije Prosveta navodi da je pismo s apelom uputila najvišim zvaničnicima u državi, te podseća da je knjižara „Geca Kon“ bila kultno mesto u kome se stvarao veliki deo onoga što se zove istorija srpske književnosti i kulture od vremena između dva svetska rata do kraja dvadesetog veka.

Kao jedan od najboljih izdavača svog vremena, Geca Kon je imao osećaj za dobru i vrednu knjigu, pa je u knjižari okupljao najveće srpske pisce i intelektualce svoga vremena, navode u saopštenju.

Tu misiju nastavila je „Prosveta“, najveći izdavač Srbije i Jugoslavije posle Drugog svetskog rata, koja u saopštenju za medije navodi da čini sve što može da se u knjižari očuva duh Gece Kona i da svojim aktivnostima doprinese da to „kulturno dobro živi i ostane ne samo živi deo srpske kulture, nego i postane prepoznatljivo mesto na kulturnoj i turističkoj mapi Srbije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.