U trendu

Bogat prateći program festivala filmske režije LIFFE

LESKOVAC – Na predstojećem Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije LIFFE, koji se održava u Leskovcu od 18. do 22. septembra, uz glavni filmski program će se održati i nekoliko atraktivnih pratećih programa, najavili su organizatori.

U holu na prvom spratu Leskovačkog kulturnog centra biće predstavljene tri nove knjige sa temama iz sveta filma, dok će posetioci festivala moći da pogledaju i četiri izložbe, u različitim prostorima LKC-a.

Novitet na ovogodišnjem izdanju LIFFE festivala je predstavljanje novih serija iz domaće i regionalne produkcije, a publika će biti u prilici da dobije informacije i o snimanju nastavka bioskopskog hita „Južni vetar“.

Uz atraktivan program tribina pod nazivom „U krupnom planu“, glumačke zvezde razgovaraće o svojim karijerama, dok će prateći program zaključiti konferencija reditelja.

Kad je reč o knjigama, u holu Leskovačkog kulturnog centra biće predstavljena monografija našeg proslavljenog glumca Nebojše Glogovca, koju je priredila Tatjana Nježić.

Veliki doprinos knjizi dale su Nebojšine kolege i prijatelji, koji su u autorskim tekstovima na osoben način osvetlili njegov lik i delo.

Čitaoci u ovoj knjizi imaju priliku da pročitaju i autorizovane beleške velikog glumca, nastale u martu 1999. godine.

Na istom mestu govoriće se o knjizi „Sjaj crnog“ Veljka Radosavljevića, koja predstavlja nov doprinos sagledavanju fenomena crnog talasa u srpskoj kinematografiji, nego, između ostalog, i svojevrsni kritički dijalog sa delima prethodnika, a predviđeno je da u Leskovcu bude predstavljena i knjiga Bore Draškovića „Rečnik reditelja“.

U izložbenom programu biće otvorene izložba „Nebojša Glogovac“ koju je priredila Maja Medić i izložba „Živojin Žika Pavlović – crteži i slike“ autorke Zoje Bojić.

Takođe, u programu su i izložba „Portreti glumaca“ Nebojše Jakšića, te izložba „Godine LIFFE-a“ Dragana Jovića i Darka Zloporubovića.

Tokom festivala biće predstavljeno i nekoliko domaćih i regionalnih serija, između ostalih pilot epizode serije „Grupa“ reditelja Uroša Tomića, srpsko-crnogorske serije reditelja Gorana Gajića „Dug moru“, te pilot epizoda druge sezone serije „Biser Bojane“ reditelja Mime Karadžića.

Prva epizoda druge sezone „Senki nad Balkanom“ u režiji Dragan Bjelogrlića takođe je u programu festivala.

Svakog dana u holu Leskovačkog KC biće organizovane tribine, dok će u bioskopu KC biti prikazani studentski filmovi iz Bosne i Hercegovine i Slovenije, Crne Gore i Hrvatske i Severne Makedonije i Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar