U trendu

Debata o uticaju medija na jezik netrpeljivosti prema ženama

BEOGRAD – Javna debata pod nazivom „Stvarno tako misliš“ o uticaju medija na učestalo korišćenje jezika netrpeljivosti prema marginalizovanim grupama biće održana 19. februara u beogradskom „Marshu“, najavili su iz Hartefakt fonda.

O toj će temi govoriti novinarka nedeljnika Vreme Jovana Gligorijević, stand-up komičar i voditelj Darko Mitrović, urednik magazina Story Dragan Kecman i teoretičarka književnosti Nađa Bobičić, a tom debatom započinje serija programa na temu preispitivanja uticaja medija na sve češću upotrebu jezika netrpeljivosti prema ženama, manjinskim i marginalizovanim grupama koji se iz polja masovne kulture preliva u svakodnevni život i govor.

Razgovor će moderirati muzičarka i voditeljka Ida Prester, a učesnici će pokušati da odgovore na pitanja gde staje politička korektnost, a počinje cenzura, da li postoji sloboda govora, ako ta sloboda vređa i kada humor prestaje da postoji kao sredstvo za prevazilaženje svakodnevnih društvenih i političkih problema i počinje da ih stvara.
Javnu debatu “Stvarno tako misliš”, u okviru projekta Public! organizuje Hartefakt fond u saradnji sa Holandskom ambasadom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.