U trendu

Direktor DK otkazo „Balkansku među“ i otišao na put

BUJANOVAC – Nakon otkazivanja projekcije filma „Balkanska međa“ u Domu kulture u Bujanovcu, te reakcija ekipe filma i Ministarstva kulture, danas je objašnjenje za takav potez stiglo iz kabineta predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije Zorana Stankovića.

U izjavi koja je dostavljena medijima, navodi se da je, a prema obavešenju nadležnih lica iz opstine Bujanovac, projekcija otkazana voljom direktora Doma kulture u Bujanovcu, a da pri tome on nikoga od odgovornih pojedinaca u opštini Bujanovac nije obavestio o svojoj odluci.

Umesto da pruži bilo kakvo objašnjenje, direktor je, kako se navodi, otišao na odmor i trenutno se nalazi u inostrabstvu.

„Kako su nam rekli iz opštine po njegovom povratku sa odmora, početkom naredne nedelje, nadležni organi SO Bujanovac utvrdiće sve činjenice vezane za otkazivanje projekcije filma i preduzeti zakonom predviđene mere protiv samovolje odgovornih lica“, navedeno je u izjavi iz Stankovićevog kabineta.

O tim merama Stanković očekuje da budu obavešteni, a, inače, njegov je lični stav da prikazivanje filma „Balkanska međa“ ni na koji nacin ne može da naruši međuljudske odnose Srba i Albanaca u toj opstini.

Juče su, nakon otkazivanja projekcije, producenti filma i Ministarstvo kulture kritikovali takvu odluku kao nepotrebnu, neobjašnjivu i politički provokativnu, a ministar je Vlada Vukosavljević ocenio da je reč o „avanturizmu kojim se doliva ulje na vatru“. uz poruku da je

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.