U trendu

Dodeljenje nagrade Godum u Ateleju 212

BEOGRAD – Godišnja dodela nagrada „Godum“ Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, reprezentativnog udruženja u kulturi koje postoji već 66 godina, održana je sinoć u Ateleju 212.

Na samom početku svečanosti dodeljene su povelje dugogodišnjim saradnicima i prijateljima koji su dali svoj doprinos: Vladi Jankoviću Džetu, Branku Rosiću, Brajanu Rašiću i Banetu Obradoviću.
Nagradu u oblasti džeza dobio je vrsni umetnik Vasil Hadžimanov, dok je priznanje namenjeno mladim nadama završilo u rukama saksofoniste Rastka Obradovića.

U oblasti roka nagrada je pripala „Bajagi i Instruktorima“.

Bajaga je zahvaljujući se na priznanju kazao da su mu mnoge nagrade drage i značajne, a da je ova veoma posebna pošto dolazi od kolega.

Njegovim kolegama iz „Nevernih beba“ pripala je nagrada u kategoriji „pop“.
Ove godine, „Godum“ je, uz pomoć Ministarstva kulture, SOKOJ-a i Organizacije za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora, objavio kompilaciju mladih bendova među kojima su: Dingospo Dali, Sergio Lounge, Viva vops, Rastko Obradović, Empathy Soul Project i Prisoner.

Udruženje muzičkih autora Srbije SOKOJ proglasilo je najemitovanije pesme u prošloj godini.

U oblasti roka to je „Lutka“ sastava S.A.R.S, u sferi popa „Milimetar“ Željka Joksimovića, a „Uticaj na podsvest“ Vladana Vučkovića Paje u kategoriji „džez“
Nagrada za životno delo dodeljena je, uz ovacije cele sale na nogama, legendarnom muzičaru i autoru Korneliju Bati Kovaču.

Posle uručenja nagrade Bati Kovaču, bend „Magic bush“ je zajedno sa Sašom Loknerom zasvirao čuveni hit Korni grupe „Trla baba lan“, a onda je Bata, pred kraj ceremonije, sam za klavijaturama, po ko zna koji put pokazao svoje sviračko majstorstvo.
Ovo veče je svakako bilo čarobno za sve muzičare, novinare i prijatelje. Bilo je lepo videti sve njih na jednom mestu zajedno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.