Dominga optužilo jošs 11 žena za seksualno uznemiravanje

VAŠINGTON – Još 11 žena optužilo je operskog pevača Plasida Domingoa za seksualno uznemiravanje.

Među njima je i pevacica Anđela Tarner Vilson (48), koja tvrdi da ju Domingo jednom prilikom zgrabio za grudi tako jako da je plakala od bola.

AP je pre tri nedelje objavio da je Domingoa devet žena optužilo za seksualno zlostavljanje u operi u Los Anđelesu, gde je on dugo godina radio kao generalni direktor.

Domingo (78) je tada rekao da su te optužbe veoma zabrinjavajuće i netačne, ističući da veruje da su njegove veze sa ženama bile sporazumne.

„Ljudi koji me poznaju ili koji su radili sa mnom znaju da ja nisam neko ko bi namerno ikoga povredio, uvredio ili osramotio“, rekao je Domingo.

Međutim, pevacica Anđela Tarner Vilson (48), koja je radila sa Domingom u operi u Vašingtonu u periodu od 1999. do 2000. godine, kaže da ju je on seksualno zlostavljao.

Ona je za AP ispričala da je bila svesna da Domingo ima reputaciju da se ponaša na neprimeren način, ali da je želela da veruje da je on zainteresovan za nju samo na profesionalnom nivou, kada je, kako je navela, sedeo pored nje i govorio joj da je obožava.

Međutim, kako je rekla, jedne večeri, pre nego što je izašla na scenu, Domingo je zavukao ruke ispod bratela njenog grudnjaka i uhvatio je za grudi, prenosi Gardijan.

„Bolelo je. Nije bilo nežno. Zgrabio me je jako“, rekla je ona za AP.

Američka agencija prenosi da nekoliko zaposlenih u bekstejdžu tvrdi da je pokušalo da zaštiti mlade žene od Dominga.

Jedna od njih ga je optužila da ju je zavukao ruku ispod suknje dok su tri rekle da ih je primorao da se ljube u svlačnionici, hotelskoj sobi i na radnom ručku.

Portparolka Dominga optužila je AP za sprovođenje „netačne i neetičke“ kampanje protiv operskog pevača.

(Tanjug)

Napišite komentar