U trendu

Džordž Majkl: Život pun hitova i incidenata

Britanski pevač grčko-kiparskog porekla Džordž Majkl rođen je 25. juna 1963. godine u Londonu. Većinu svog detinjstva proveo je u Londonu gde je pohađao školu. U ranom pubertetu njegova porodica preselila se u Hertfordšir, što se pokazalo ključno za Majklovu budućnost. Naime, pevač je tamo krenuo u školu i upoznao Endrua Ridželeja, sa kojim je kasnije osnovao grupu koja ih je lansirala u zvezde.

Majkl je već tada pokazivao svoje muzičke ambicije. Nastupao je kao ulični pevač često izvodeći pesme popularne grupe Queen. Njegova prava muzička karijera započela je kada je počeo da nastupa kao DJ u raznim klubovima. Tada su on i Ridželi osnovali ska bend sa još trojicom prijatelja, ali bend je bio kratkog veka.

Majkl nije odustao već je sa Ridželejem 1981. godine osnovao Wham!. Njihov prvi album Fantastic, izdat 1983. godine, vinuo ih je u zvezde. Album je zaseo na prvo mesto najpopularnijih u Ujedinjenom Kraljevstvu, a singlovi „Club Tropicana“ i „Young Guns“ osigurali su im mnoge fanove.

Drugi album „Make It Big“, osigurao im je i popularnost u Americi. Na albumu su se našle pesme „Freedom“ i „Wake Me Up Before You Go-Go“ i „Careless Whisper“, koja je bila Majklov prvi korak prema samostalnoj karijeri. Pesma je postigla veliki uspeh i grupi Wham! došao je kraj.

Pesma „Last Christmas“, koju je Majkl i napisao, postigla je planetarni uspeh i do danas ostala jedna od najvećih božićnih pesama. Majkl je zaradu od pesme donirao humanitarnoj organizaciji.

U tridesetogodišnjoj karijeri osvojio je brojne muzičkoj nagrade – tri Brit Awardsa, četiri MTV Video Music Awardsa, tri American Musical Awards i dva Gremija.

Ranije ovog meseca bilo je objavljeno da Majkl ss producentom i autorom Nauti Bojem radi na novom albumu. Pre pet godina završio je u bolnici s teškom upalom pluća. Zbog toga je tada odložio niz koncerata.

Pažnju javnosti izazivao je i nekolicinom seksualnih ispada koji su ispunjavali novinske stranice. Najpoznatiji se dogodio 1998. godine, kada je uhapšen zbog nepriličnih seksualnih radnji u javnom WC-u u tajnoj policijskoj akciji. Nakon incidenta Majkl je javno priznao da je homoseksualac.

U februaru 2006. godine uhapšen je zbog posedovanja droge, a godinu dana kasnije je priznao da je kriv za vožnju pod uticajem droge. Osuđen je na rad za dobrobit zajednice i zabranjena mu je vožnja na dve godine. Slični incidenti ponavljali su se i kasnije, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.