U trendu

Eberhard Felc drži masterklas Gudačkom kvartetu BF

BEOGRAD – Eberhard Felc otac šefa dirigenta Beogradske filharmonije, Gabrijela Felca, čuveni profesor kamerne muzike, održaće ekskluzivan masterklas filharmonijskom Gudačkom kvartetu, čiji će završni koncert biti u okviru Muzičkih razgovora, u sredu u 14 časova u Beogradskoj filharmoniji, najavili su danas iz Beogradske filharmonije.

Dok Gabrijel Felc intenzivno radi sa orkestrom pripremajući dva nastupa u četvrtak u Novom Sadu na festivalu NOMUS, i dan kasnije u okviru redovne sezone na Kolarcu, članovi Gudačkog kvarteta sarađivaće sa renomiranim profesorom Eberhardom Felcom, čiji je raspored, iako ima 80 godina, maksimalno popunjen, jer je mentor najuglednijih ansambala sveta.

U njegovoj klasi su bili Kvarteti svetskog glasa: Fogler, Faust, Rubens, Atrium, a od 2002. godine mentor je čuvenom Ebene kvartetu.

Tako će program Muzičkih razgovora biti prilagođen završnom nastupu Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije.

Kao i obično, domaćin ovih kratkih koncerata u dnevnom terminu biće šef-dirigent Gabrijel Felc, a tom prilikom će publici predstaviti i svog oca. Ulaz na Muzičke razgovore je slobodan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.