U trendu

„Fascinating lighting“ u galeriji New Moment

BEOGRAD – Platforma GuruShots, najveće internacionalno takmičenje u oblasti fotografije koje organizuje izložbe u poznatim galerijama širom sveta, predstavila je „Fascinating lighting“, izložbu fotografija u galeriji New Moment, čiji je gost već treći put.

Na izložbi će od 202.000 fotografija koje su učestvovale u ovom foto izazovu biti izložena najbolja dela 55.000 fotografa iz preko 90 zemalja. Od toga, 40 fotografija će biti prikazano u štampanoj formi, dok će ostatalih 960 biti prikazano u digitalnoj formi.

Kreativno stvaralaštvo učesnika ogledalo se u najrazličitijim prizorima osvetljenja, koje samo talentovano oko može zapaziti i udahnuti mu potpuno nov i autentičan život u svetu fotografije, a fotografije oživljavaju „ćiaroscuro“ efekat sa baroknih slika velikih majstora.

Direktorka GuruShots izložbi Roni Eve Laufer kaže je reč o zapanjujućoj kolekciji fotografija visokog kontrasta, od fotografija sa izuzetno malo svetla, koje stvaraju utisak zatvorenosti, do onih ekstremno osvetljenih, koje isijavaju harmonijom.

Pokrenuta kao startup ideja u Tel Avivu i lansirana 2014. godine, GuruShots revolucionarna platforma za ljubitelje fotografije rekonstruiše dosadašnju percepciju ove umetnosti, inspirišući preko milion fotografa.

Izložba će biti otvorena još danas i sutra od 12 do 17 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.