U trendu

Film „Dolina vladara“ na američkom festivalu „Big Sky“

BEOGRAD – Film „Dolina vladara“, snimljen tokom 12. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2017“, biće prikazan u okviru takmičarskog programa „Big Sky Documentary Film Festivala“ u Montani.

Biće ovo druga po redu festivalska projekcija i američka premijera ovog filma na jednom od najvećih i najznačajnijih festivala dokumentarnog filma Severne Amerike.

„Dolina vladara“ je dokumentarac koji govori ljudima koji svoje poslednje godine proživljavaju u staračkom domu na brdu Zabučje iznad Užica, a producenti filma su NFC Filmart iz Požege (Srbija) i Okapi studio iz Izraela.

Reditelj filma je Efim Graboj iz Izraela, dok ostatak ekipe predstavljaju studenti filma iz različitih zemalja – Valid Mesnaoui iz Maroka (montažer), Konstanca Sandoval iz Argentine (direktorka fotografije), Anton Levkin iz Rusije (snimatelj i dizajner zvuka) i Milena Šmigić iz Srbije (organizatorka).

Festival „Big Sky“ se održava od 15. do 24. februara, a treba podsetiti da je ovo jedan od festivala na kom se pobednički filmovi direktno kvalifikuju za prestižnu nagradu Oskar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.