U trendu

Gosti iz Ε‘est zemalja i 200 autora na Skupu „Politehnika“

BEOGRAD – Peti naučno-stručni skup „Politehnika“, u organizacije Ε‘kole Beogradska politehnika, biΔ‡e odrΕΎan 13. decembra u hotelu Holiday Inn u Beogradu.

Kako je najavljeno, očekuje se oko 200 autora i gostiju iz Ε‘est zemalja – Srbije, Litvanije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ovoga puta, pristiglo je 99 radova koje je poslalo 183 autora i koautora, a rasporeΔ‘eni su po tematskim sekcijama – dizajn, ΕΎivotna sredina i odrΕΎivi razvoj, menadΕΎment kvalitetom, bezbednost i zdravlje na radu i grafičko inΕΎenjerstvo.

Tematske celine, kao i struktura radova, raznovrsne su i raznolike Ε‘to je u potpunosti u skladu sa ciljem Skupa – da se problemi savremenog okruΕΎenja posmatraju multidisciplinarno, čime se suΕ‘tinski doprinosi sveobuhvatnom sagledavanju i reΕ‘avanju druΕ‘tvenih problema.

Tradicionalno, ovaj Skup predstavlja odličnu priliku da se mladi naučnici, dizajneri i stručnjaci afirmiΕ‘u, te pronaΔ‘u dodatni podstrek i razumevanje za svoj dalji rad.

Kreativni impuls povezao je na jednom mestu stručnjake, istraživače i predstavnike privrede iz obrazovno-naučnih ustanova, instituta i državnih institucija, s ciljem razmene iskustava dobijenih iz teorijskih i praktičnih istraživanja i prakse.

Osim predavanja i prezentacija biće organizovan i okrugli sto iz oblasti zaőtite životne sredine.

Peti naučno-stručni skup „Politehnika“ organizovan je uz podrΕ‘ku Ministarstva prosvete, nauke i tehnoloΕ‘kog razvoja, Ministarstva zaΕ‘tite ΕΎivotne sredine, Konferencije akademija strukovnih studija Srbije, kao i Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, InΕΎenjerske akademije Srbije, Privredne komore Srbije, te DruΕ‘tva arhitekata Beograda, Centra za promociju nauke, Instituta za standardizaciju Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.