U trendu

Izložba Nikole Radosavljevića u užičkoj galeriji Reflektor

BEOGRAD – Izložba Nikole Radosavljevića pod naslovom „Počnite da paničite“ biće otvorena u galeriji Reflektor u Užicu, najavili su danas organizatori.

Ova premijerna postavka nastavak je umetničkog istraživanja u oblasti savremene vizuelne umetnosti, i nadovezuje se na Radosavljevićev rad „Sveta Porodica“ koji je uzet za osnovu doktorskog umetničkog projekta „Hazarski rečnik“ predstavljen u Narodnoj biblioteci Srbije prošle godine u septembru.

Radosavljević u najavi izložbe kaže da je postavka poliptihalna formacija kojom re-formiram poznate ambijente i kroz njih preispitujem svakodnevne događaje koje svi mi zajednički dobro poznajemo i delimo u sopstvenim memorijama

„Pokušavam da vremenski različito pozicionirane, a ključne elemente prošlosti, postavim u novi kontekst sagledavanja; da li su uopšte, i u kojoj meri, važni za moju ili našu budućnost. Ovi specifični fragmenti su nostalgični, a opet bizarni, prikazi potencijalne budućnosti koja u ovom prostoru pripada tuđoj prošlosti. Svevremeni porodični odnosi unutar jedne kuće postaju entitet nad kome se obavlja sociološki eksperiment u društvu koje unapred ima propisana pravila i zakone ponašanja“ kaže Radosavljević.

Radosavljević je student treće godine doktorskih studija FPU u Beogradu i dobitnik osamnaest nagrada i priznanja iz oblasti crteža i grafike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.