U trendu

Izložba „Novi članovi ULUS-a 2019.“ u „Cvijeti Zuzorić“

BEOGRAD – Izložba „Novi članovi ULUS-a 2019“ biće otvorena 17. decembra u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić, najavili su danas iz ULUS-a

ULUS već tradicionalno izlagački program u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić započinje izložbom novih članova ULUS-a.

Prijem u članstvo ULUS-a, najstarije strukovno udruženje na našim prostorima, najčešće je prva stepenica u profesionalnom životu mladih vizuelnih umetnika nakon završenih studija.

Ova praksa potvrđena je i krajem prošle godine kada je raspisan konkurs za nove članove.

Od primljenih kandidata najveći broj njih su mladi umetnici, ali među njima ima i pojedinaca koji su decenijama prisutni na našoj umetničkoj sceni, što potvrđuje značaj ove profesionalne verifikacije.

Izložba „Novi članovi ULUS-a 2019.“ je prilika za sagledavanje, upoređivanje i valorizovanje umetničkih dometa stvaraoca iz cele zemlje.

Heterogenost izložbe je podrazumevajuća, kao i tendencija da u sebi sadrži izvesna iznenađenja, odnosno ponudi nova, inovativna rešenja.

Raznorodnost stilskih, poetskih i medijskih izražajnih polja govori o bogatstvu duha i kreativnosti zastupljenih stvaraoca.

Izložba se održava do 11. februara 2019. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.