U trendu

Kvartet Dragana Ćaline nastavlja ciklus „Džez za dž“

BEOGRAD – U nastavku sedme sezone koncertnog ciklusa „Džez za dž““ 21. septembra na Platou Milana Mladenovića publika će imati priliku da čuje Kvartet Dragana Ćaline, pijaniste, kompozitora i profesora FMU, koji će predstaviti autorski debi album „The Circle“.

Dom omladine Beograda započeo je ovaj program 2013. godine sa ciljem održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala pružanja podrške domaćoj džez sceni, ali i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranja nove džez publike, posebno među mladima.

Dragan Ćalina Kvartet je autorski džez bend sastavljen od eminentnih jaž muzičara – prijatelja, koji već dugi niz godina muziciraju, druže se, napreduju i stvaraju. Nakon godinu dana od osnivanja sastav je prepoznat i podržan od Sokoj-a i bend je dobio sredstva za snimanje prvog autorskog izdanja.

Njihov album „The Circle“ će se krajem ove godine naći u prodaji pod okriljem PGP RTS etikete, pa je ovaj nastup i svojevrsna najava i kontinuirani doček njihovog debitantskog albuma i predstojećih promotivnih koncerata i turneja.

Na repertoaru će se naći autorska muzika Dragan Ćalina Kvarteta, inspirisana različitim džez pravcima, kao i standardni džez repertoar koji bend voli da svira.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar