U trendu

„Le Man „66: Slavna 24 sata“ od 14. novembra u bioskopu

BEOGRAD – Film „Le Man ’66: Slavna 24 sata“ reditelja Džejmsa Mangolda, poznatog po ostvarenju „Logan“, premijerno je prikazan sinoć u Torontu, a od 14. novembra će biti na redovnom repertoaru domćih bioskopa.

Glavne zvezde crvenog tepiha bili su holivudski glumci Met Dejmon i Kristijan Bejl ujedno i protagonisti uzbudljive akcije o sukobu čuvenih proizvođača automobila šezdesetih godina prošlog veka.

Dvojica uglednih glumaca ističu da su nakon ovog filma o zanimljivom pokušaju Forda da izgradi trkački automobil koji bi „izašao na crtu“ dugogodišnjem dominantnom Ferariju, stekli posebnu naklonost i poštovanje prema vozačima trkačkih automobila.

„Kada sam pročitao scenario pomislio sam da je film namenjen većini, da bi publika želela da ga pogleda. Ovo je priča o dva autsajdera“, izjavio je Dejmon.

Film “Le Man ’66: Slavna 24 sata“ beleži vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Kerola Šelbija (Dejmon) i britanskog vozača Kena Majlsa(Bejl) koji su udruženim snagama uspeli da, sredinom šezdesetih godina, izgrade potpuno novi automobil koji će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstava Francuske u Le Manu – Ferarija.

U novom filmu studija „20th Century Fox“ igraju i dobitnik nagrade Oskar Rej Mekinon, Džon Berntal, glumica Katrina Balf i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar