Novi fosili 15. novembra u Sava centru

BEOGRAD – Proslavljajuci 50 godina zajedništva grupa Novi fosili u sklopu velike regionalne turneje pod nazivom „Za dobra stara vremena“ nastupiće 15. novembra u beogradskom Sava centru.

Kao što njihov veliki hit kaže, slaviće se dobra, stara vremena, a slavlju će prisustvovati sve generacije.

Kao što ističu članovi benda – Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec, to će biti prava prilika za prisečanje i pominjanje svih koji nisu u mogućnosti da ovu godišnjicu slave s njima, ali i svih divnih trenutaka koji su obeležili 50 godina njihovog postojanja i rada .

„Set-lista još se dorađuje i vjerujem da će tako biti do zadnjeg časa. Nije lako staviti na set -listu pedeset godina postojanja jedne grupe. S obzirom na jubilej, odlučili smo hronološki da prikažemo na filmu sve što se događalo od početaka do danas“, najavila je Sanja Doležal.

Pevačica benda napominje da su kontaktirali i članove koji su bili sa njima na početku grupe.

„Nadamo se da će nam se neki od njih pridružiti i otpevati pesme iz tog razdoblja. Na primer, mnogi ne znaju da su Novi fosili kad su ih Slobodan Momčilović Moka i Marinko Colnago osnovali 1969. godine, bili samo muški bend“, kaže Doležal i podseća da iz tog razdoblja mnogi znaju pesmu „Kad naš brod plovi“, ali ne znaju da su je snimili i izveli baš Novi fosili.

Dodaje da su se šest godina kasnije bendu pridružili Đurđica Barlović, Vladimir Kočiš Zec i Rajko Dujmić.

„Pesme iz tog razdoblja izvodimo obavezno, a ovaj put ćemo izvesti i neke iz razdoblja kad su u bendu pevale Nataša Mirković i Jelena Fošner. Dakle, mnogo je ljudi stvaralo ovaj bend, svatko je ostavio dio sebe i dao svoj pečat grupi, kaže Doležal.

(Tanjug)

Napišite komentar