U trendu

Nušićevi dani u Smederevu

U Smederevu danas počinje predfestivalski program Nušićevih dana, manifestacije kojom taj grad podseća da je komediograf Branislav Nušić deo detinjstva i rane mladosti živeo u Smederevu.

U predfestivalskom delu nastupiće amaterska pozorišta, dok će zvanični deo festivala početi 7. aprila pod geslom „Nušić je sam život“.

Ovogodišnja manifestacija biće završena 16. aprila dodelom nagrada  –  Miri Banjac za životno delo i Milici Kralj za revitalizaciju Nušićevih dela na sceni.

Na smederevskoj sceni gostovaće pozorište Prizor iz Beograda, pozorišta domova kulture Staro Selo i Kruševo kao i Gradskog pozorišta Abrašević iz Valjeva koje angažuje, pored amatera, i profesionalne glumce.

Selektor festivala, reditelj i pisac Bratislav Petković, ističe da nije bilo „bogate“ ponude interpretacija Nušićevih tekstova, ali da ima onih koje su „na Nušićevom tragu“.

Festivalske nagrade biće uručene 16. aprila kada će dobitnica priznanja za životno delo, Mira Banjac, publiku nagraditi posebnim, glumačkim programom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.