U trendu

Održana Music Awords ceremony

BEOGRAD – Svetlosni i scenski efekti, raskošna scenografija i kostimi, kao i muzički nastupi izvođača iz zemalja regiona obeležili su sinoć Music Awords ceremony – MAC u Štark Areni.

Pred sam početak večeri više stotina poznatih ličnosti iz sveta muzike prošetalo je crvenim tepihom.
Specijalno za ovogodišnji MAC scenografiju je činilo šest povezanih pokretnih bina površine od preko 800 m2, koje su bile kaskadno postavljene, sa pokretnim elementima, ali koje su se i same kretale po prostoru Arene. Postavljen je i laser šou za koji je bio zadužen Kvan ShowProduction, poznat po svojim spektakularnim multimedijalnim nastupima, 3D mapingu, hologramima.

Tokom večeri uručene su nagrade, a specijalno priznanje za životno delo dobio je Oliver Mandić koji je ovom prilikom nastupio nakon 35 godina.

„Nije lako dobiti nagradu za životno delo u ovim godinama, ali bolje je dobiti priznanje nego virus. Težak je ovo posao, do sad sam odmarao ali mi je drago što sam napokon na sceni“, kazao je Mandić.

Nagradu za najbolju pop numeru dobili su Lena Kovačević I Petar Grašo, dok je Saša Matić proglašen pevačem godine, a Nina Badrić pevačicom godine.

U čast i sećanje na nedavno preminulog repera Dalibora Andonova Grua njegovi prijatelji Marko Luis, Tijana Dapčević, Ivana Negativ, Bane MVP i drugi, izveli su nekoliko njegovih pesama poput „Srce“, „Biću tu“ – poručivši „Gru tu je“.

Nagradu za najbolji muzički video dobila je Nataša Bekvalac, za najbolju pop kolaboraciju proglašeni su Sergej Ćetković i Who See, a najuspešnija muzička obrada bila je obrada Frajli I Tijane Dapčević.

Između uručenja nagrada mnogobrojni izvođači poput Lepe Brene, Slobodana Trkulje, Nine Badrić, Senide, Jelene Rozge, imali su pojedinačne nastupe.

Nagrada za neizbrisiv trag u narodnoj muzici pripala je posthumno Šabanu Šauliću, po kome je i od ove godine ponela ime, a njegova ćerka Ilda izvela je pesmu „Žal“.

MAC nagrada za najbolju pop-rok numeru otišla je u ruke Parnom Valjku, a za koncert godine Mariji Šerifović, dok je za najuspešniju rok numeru proglašen Van Gog.

Tonči Huljić je za ovu priliku pripremio posebno klasično izvođenje pesme Olivera Dragojevića „Dvaput san umra“ uz orkestar i hor.

Lepoj Breni dodeljeno je priznanje za doprinos regionu, Jeleni Karleuši i Gazda Paji za trep kolaboraciju, dok je nagrada za najbolju rep i hip-hop numeru pripala Smoke Mardeljanu.

MAC za alternativnu pop numeru uručena je Buč Kesidiju, za trep numeru proglašena je Senidah, a najbolja folk numera je pesma Aleksandre Prijović, dok je Magla bend proglašen najboljim pop bendom.

Ovogodišnju dodelu nagrada obeležio je veliki broj mladih jutjubera, a nagradu za najbolju jutjub zvezdu poneli su Voyage i Breskvica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.