U trendu

Otvorena izloĹžba tapeta brenda De Gournay u BW Galeriji

BEOGRAD – IzloĹžba ručno oslikanih tapeta globalno poznatog brenda De Gournay, pod nazivom „Talking Walls“, otvorena je danas od 10 do 20 časova u BW Galeriji.

Izložba je nastala u saradnji brendova St. Regis i De Gournay, a organizovana je zahvaljujući kompaniji Belgrade Waterfront i brendu Midori & Maison.

Vlasnica Midori & Maison Ivana Mrđa osmislila je koncept ove izloĹžbe postavljajući jedinstvene tapete u ĹĄest ambijentalnih celina – soba obogaćenih unikatnim komadima nameĹĄtaja.

„Predstavili smo u ĹĄest segmenata, ĹĄest različitih dizajna ovih tapeta i na taj način stvorili koncept jednog doma i tako je sve dobilo svoj smisao“, objaĹĄanjava Mrđa koja je na izloĹžbi radila sa saradnicom NataĹĄom Pećinac.

Kako ističe, posebno zanimljiv je način na koji nastaju ovi tapeti, jer za njihovu izradu u visini od 3 metra i širini od 60 do 90 centimetara, utroši se čak 65 sati rada.

„Oslikava se sa nekoliko četkica. Uključeni su umetnici koji koriste vekovima stare tehnike ručnog oslikavanja na papiru, svili i porcelanu, a svaka od njih se izvodi specijalno po Ĺželji klijenta, stvarajući osećaj ekskluzivnosti. Tada se zaista stvara masterpis“, kaĹže Ivana Mrđa.

IzloĹžba „Talking Walls“ prva u Srbiji predstavlja svetski poznate, ručno oslikane tapete i originalne detalje za dom.

Otvaranjem ove postavke najavljen je i početak prodaje Sky kolekcije – najekskluzivnije kolekcije prvih St. Regis brendiranih stanova u Evropi, The Residences at The St. Regis Belgrade koje će se nalaziti u Kuli Beograd.

Brend De Gournay nastao je 1986. godine u Velikoj Britanij i poznata je po maštovitosti i istančanom ukusu, kao i negovanju manuelne veštine oslikavanja tapeta i panela.

De Gournay je u svetu poznat i po saradnji sa svetskim brendovima kao što su Šanel i Aquazura, kao i poznatim ličnostima. Modna ikona Kejt Mos je 2017. godine kreirala svoj dizajn tapeta.
Ulaz na izloĹžbu „Talking Walls“ je slobodan, a posetioci imaju priliku da proĹĄetaju kroz luksuzne prostorije, uređene u prepoznatljivom De Gournay stilu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.