U trendu

Promocija knjige „Nevidljivi lanci“ Momira Bulatovića

BEOGRAD – U Delfi kafeu u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu predstavljena je knjiga „Nevidljivi lanci“ Momira Bulatovića, u kojoj autor, nekadašnji predsednik Savezne vlade SR Jugoslavije, nastoji da na jednostavan način, ocenili su učesnici razgovora, objasni šta je savremeni novac, ko ga stvara, ko njime manipuliše, .

O knjizi su, pored autora, govorili Miša Đurković iz Instituta za evropske studije, Dušan Proroković iz Instituta za međunarodnu politiku i Milomir Stepić iz Instituta za političke studije, koji su naveli da on u isto vreme pojašnjava mehanizme na kojima počiva svetski bankarski sistem, uz mnogo konkretnih primera.

Novac je nekim ljudima najvažnija stvar na svetu. Svima ostalima je veoma važan. Ali šta ako stvarni novac uopšte ne postoji? Ako je u pitanju velika i pažljivo smišljena iluzija? Zato je autor za podnaslov odabrao rečenicu „Moć nepostojećeg novca“, rečeno je na promociji.

Milomir Stepić priznao je da ga je Bulatovićeva knjiga do te mere zaintrigirala da ju je ispodvlačio, što inače čini veoma retko jer se bavi analizom političkih a ne finansijskih pitanja. On smatra da je to najbolja preporuka za Bulatovićevu studiju o finansijskim mahinacijama koja je pisana čitko i pitko.

Čitajući ovu knjigu saznaćete: Kako su velike američke i evropske banke opljačkale periferiju EU i posvađale zbratimljene narode Evrope? Šta se dešavalo na Kipru, u Grčkoj, Španiji, Francuskoj i Italiji? Kako Nemačka dominira Evropom i zašto je Dojče banka simbol lažne moći? Kako je nastala kriza kredita vezanih uz švajcarski franak? Kako sve to ima veze s našim sudbinama? Ima li izlaza iz krize i koje su mogućnosti za to, rečeno je na promociji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.