U trendu

Samostalna izložba Milice Kojičić „Slikarski univerzum“

BEOGRAD – U „Galeriji 73“ na Banovom Brdu 28. marta biće otvorena samostalna izložba izložba slika: „Slikarski univerzum“ Milice Kojičić u 19 sati, saopštila je ova galerija.
Izložbu će otvoriit dr. Stanislav Živković, autor teksta za katalog, koji jističe da slikarstvo Milice Kojčić može da se podvede pod varijantu savremenog nadrealizma, pri čemu je pravi prostor njenog interesovanja i kreativnog pražnjenja slobodno putovanje mašte neispitanim prostorima podsvesti, dakle – ezoterija“

„Na užem, domaćem planu, slikarkina vizija unosi u srpsko slikarstvo jedan novi, dubok zvuk tamne boje, koji nam osvetljava prikriveno postojanje atavističkih strahova u srpskom narodu. I po svojoj formalnoj, a pogotovu metafizičkoj strukturi, njeno slikarstvo izdvaja se, međutim, nekim osobenim karakteristikama. “, naglašava dr Zivković.

Milica Kojčić je rođena 25.12.1957. godine u Svilajncu. Diplomirala je na FLU odsek slikarstvo u Beogradu 1982. godine. Postdiplomske studije završila je na istom fakultetu, 1984. godine u klasi profesora Zorana Petrovića. Član je ULUS-a od 1983. godine. Redovan je profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na katedri za crtanje. Održala je 30 samostalnih i preko 150 grupnih izložbi. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Izložba će trajati do 9. aprila 2019. g.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.