U trendu

Somborski „Tenor na zajam“ vodi na „Danima komedije“

JAGODINA – Na Pozorišnom festivalu najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dani komedije“, posle pet odigranih predstava, od sedam u konkurenciji za nagrade, vodi „Tenor na zajam“ Ken Ludviga, u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor.

Ovoj predstavi, koju je režirala, prevela i izabrala muziku Olivera Đorđević, publika je dala ocenu 4,84.

Iza nje je „Ženidba“ N.V Gogolja Narodno pozorišta Priština i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, sa 4,56, a treća je „Noćna straža“ Fedora Šila, koju je izvelo „Atelje 212“ Beograd sa ocenom 4,42.

Na četvrtom mestu jesinoć odigrana predstava „Ukroćena goropad“ Vilijama Šekspira, u izvođenju Narodnog pozorišta Subotica sa ocenom 4,11.

Ova predstava je sinoć počela, minutom ćutanja za stradale u NATO agresiji uz potsećanje, da su NATO bombe, pre 20 godina 24.marta prekinule ovaj festival.

Najnižu ocenu, od dosada odigranih, publika je dala predstavi „Šuplji kamen“ Nikolaja Koljada, u izvođenju UK „Vuk Stefanović Karadžić“ Beograd – 3,97.

Večeras je na repertuaru „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića, režija Tatjana Mandić Rigonat u izvođenju Narodnog pozorišta Beograd. Glume Ljubomir Bandović, Nela Mihailović, Dušanka Stojanović – Glid, Katarina Marković, Milutin Milošević i Vanja Milačić.

Poslednja predstava, u konkurenciji za nagrade, na festivalu biće odigrana sutra uveče „Ljubav u Savamali“ Ivana M. Lalića, režija Darijan Mihajlović, u izvodnjenu Zvazdara teatra Beograd.

Festival je počeo 20.marta, a završava 27.marta na Međunarodni dan pozorišta, uručenjem nagrada i čitanjem poruke povodom Međunarodnog dana pozorišta.

U čast nagrađenih Pozorište „Boško Buha“ iz Beograda, izvešće predstavu Daria Foa „Pošteni provalnik“, režija Milan Karadzić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.