U trendu

„The Rocky Horror Show“ se vraća na Brodvej

Jedne kišne i jezive noći automobil Dženet Vejs i njenog verenika Breda Medžorsa ostaje u kvaru i oni, tražeći pomoć, dospevaju u zamak čiji je vlasnik Frenk, okružen grupom transseksualaca iz galaksije Transilvanije. Ovo je, ukratko, zaplet kultnog filma „The Rocky Horror Show“ koji nikako da prestane da bude popularan i već 25 godina izdržava na bioskopskim repertoarima. Doduše, u pitanju nisu baš „normalne“, već ponoćne projekcije na kojima je moguće videti svakojake likove.

Posetioci biskopskih predstava se tradicionalno dobro zabavljaju, izgovarajući na glas replike iz filma, ili imitirajući pokrete, gestove i mimiku junaka kultnog ostvarenja. Čest je slučaj da ljubitelji filma na projekciju dolaze u kostimu svog omiljenog junaka, a kažu da je prava stvar otići na ovakav hepening u društvu od najmanje dvadesetak osoba. Usled prisustva ovakve publike u sali, često je nemoguće čuti tekst koji glumci izgovaraju.

Pa, pošto je to tako, i pošto je film „uporan“ u svojoj uspešnosti, producenti sa Brodveja su odlučili da postave pozorišnu verziju ovog naučno-fantastičnog mjuzikla. U stvari, „The Rocky Horror Show“ se vraća tamo odakle je i potekao, jer se ova priča prvo pojavila u pozorištu, pa je tek onda prenesena na filmsko platno.

Čudnovati mjuzikl je prvi put odigran na Brodveju 1975. godine, a u predstavi je glumio i Meat Loaf, jedna od hevi-metal ikona tog vremena. Nedugo zatim, iste godine, snimljen je i film koji ne prestaje da bude popularan, tako da je producent Džordan Rot odlučio da uloži 3,5 miliona dolara u ovaj poduhvat. Premijera je zakazana za 15. novembar, a tada će se i videti da li pozorišna predstava može da izdrži konkurenciju najkultnijeg od najkultnijih filmova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.