U trendu

Velika drama u Ć apcu

Predstava „Velika drama“ SiniĆĄe Kovačevića u izvodjenju ansambla Narodnog pozoriĆĄta iz Beograda biće odigrana večeras na sceni Ć abačkog pozoriĆĄta.
U tom poetsko-realističnom komadu, Kovačević i viơe od 50 izvodjača kroz potresnu sagu o novijoj istoriji Srbije, od sredine do kraja 20. veka, preispituju kako istorijski dogadjaji utiču na pojedinca, na koji način ideologija i politika tragično odredjuju ljudske sudbine.

„Velika drama“ je priča o tragičnoj sudbini jednog čoveka koji personifikuje tragizme mnogih ljudi, svih onih koji su nekritički verovali u jedan novi sistem, koji je trebalo da im obezbedi zemaljski raj, stoji na sajtu nacionalnog teatra.

Kovačević se u tom svom najambicioznijem dramskom komadu, na čijem je tekstu radio 13 godina, fokusira na crnogorsku porodicu Vučić, koja aktivno, u ideoloơkom i svakom drugom smislu, učestvuje u kolonizaciji Vojvodine.

U predstavi igraju Vuk Kostić, Vjera Mujović, Ljiljana Blagojević, Rada Djuričin, Nenad Maričić, Siniơa Ubović, Kalina Kovačević, Tanasije Uzunović, Miodrag Radovanović Mrgud, Ognjanka Ognjanović, Ljubivoje Tadić, Duơanka Stojanović Glid i drugi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.