U trendu

Završava se manifestacija Dani Srpske u Srbiji

BEOGRAD – U Beogradu se večeras zavrÅ¡ava manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“, koja je ove godine imala 24 programa u viÅ¡e od 30 izvođenja u 21 gradu i opÅ¡tini u Srbiji.

Manifestaciju će u Narodnom pozoriÅ¡tu u Beogradu svečano zatvoriti predsednica Republike Srpske Åœeljka Cvijanović.

U umetničkom dijelu programa biće celovečernji koncert Banjalučke filharmonije, pod dirigentskom upravom Vesne Å ouc-Tričković, a kao solisti nastupiće operski umetnici SneÅŸana Savičić-Sekulić i Dunja Simić, soprani, i bariton Vasa Stajkić.

ZavrÅ¡nog dana manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, programi će prethodno biti odrÅŸani i u PoÅŸarevcu i Sremskoj Mitrovici.

U PoÅŸarevcu će u 18 sati u Centru za kulturu (Jovana Å erbanovića 1) prvak Beogradskog dramskog pozoriÅ¡ta, glumac Slobodan Ćustić, izvesti monodramu „O glumatanju“, u kojoj govori o ljubavi, dostojanstvu, o porodici, o deci, o odrastanju i odraslima.

U Sremskoj Mitrovici će u 18 sati u Biblioteci „Gligorije Vozarević“ (Vuka KaradÅŸića 1) biti odrÅŸano knjiÅŸevno veče pisaca iz Republike Srpske. Predstaviće se Jovanka Stojčinović Nikolić i Ranko Pavlović, a voditelj je Åœeljka Avrić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.