U trendu

Završeni 53. Mokranjčevi dani, priznanje „Dunav osiguranju“

NEGOTIN – Manifestacija „Mokranjčevi dani“, koja se održava u čast jednog od najpoznatijih srpskih kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca, završena je u petak uveče izvođenjem „Karmina Burane“ Karla Orfa i dodelom priznanja.

Na svečanosti povodom završetka 53. „Mokranjčevih dana“, najstarijeg muzičkog festivala u Srbiji, priznanje je odato i kompaniji „Dunav osiguranje“, koja duže od petnaest godina podržava tu kulturnu manifestaciju.

U ime Kompanije, direktor Glavne filijale „Dunav osiguranje“ u Zaječaru Branimir Jovanović istakao je posvećenost „Dunav osiguranja“, kao društveno odgovorne kompanije, u negovanju kulturne baštine.

„Mokranjčevi dani oslikavaju stvaralaštvo i delo našeg najpoznatijeg kompozitora Stevana Mokranjca, ali ujedno predstavljaju i negovanje kulture ovog kraja i šire. Otuda je i kompanija ‘Dunav’ prepoznala značaj te manifestacije i aktivno je uključena u njeno organizovanje skoro dve decenije“, istakao je Jovanović.

Ón je zahvalio organizatorima manifestacije i Domu kulture Negotin na uručenom priznanju i izrazio nadu da će se ta uspešna saradnja nastaviti i u godinama koje dolaze.

Direktor Doma kulture Negotin Vladimir Radić kaže da su „Mokranjčevi dani“ svečani trenuci za Negotin i izrazio zadovoljstvo što je i ove godine sedmodnevni program bio sjajan.

„Večeras je posebno svečan trenutak jer su se skupili svi prijatelji manifestacije i mi smo se najzaslužnijim prijateljima zahvalili dodelom priznanja. Među njima je i ‘Dunav osiguranje’ s kojim već decenijama sarađujemo na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Radić.

Ističe da „Dunav“ pomaže organizaciju manifestacije isto onoliko koliko se Dom kulture Negotin trudi da afirmiše „Dunav osiguranje“.

„Nadam se da će tako biti i ubuduće, jer se na dobrim iskustvima gradi budućnost, a mislim da to definitivno u našim odnosima stoji“, naglasio je Radić i zahvalio svim prijateljima na organizaciji ovogodišnje manifestacije.

Tokom sedmodnevnog trajanja manifestacije posetioci i ljubitelji klasične muzike mogli su da uživaju u brojnim koncertima, afirmisanih i neafirmisanih izvođača, ali i u besedama, izložbama, seminarima, panelima o Mokranjcu i značaju klasične muzike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.