Kad ona ne želi da vodi ljubav (1)

Već neko vreme ste zajedno i sve je bilo u savršenom redu – ili ste bar tako mislili. No, u poslednje vreme vaša devojka izbegava seks. Sve ste pokušali: od beskrajno duge predigre do žestokog iznenadnog prepada, ali bez rezultata.

Teško nam pada da vas obeshrabrujemo, ali ako je njena apstinencija ozbiljna i dugotrajna, to u osnovi znači da je vaša veza u dubokoj krizi i da se može i prekinuti. Otkrićemo vam glavne razloge usled kojih devojke više ne vode ljubav sa svojim partnerima, kao i moguća rešenja problema.

Ljuta je na vas

Žene najčešće ne mogu da budu intimne s muškarcem na koga su besne. Na nesreću, zataškavaju svoju srdžbu umesto da jednostavno otkriju šta ih je povredilo. Dakle, možda je vaša devojka silno ljuta na vas, mada vi i ne pretpostavljate da ste nešto loše uradili.

Rešenje

Mirno je pitajte da li se skoro dogodilo nešto što ju je povredilo. Ako brzo kaže „ne“ i pokuša da promeni temu, ne odustajte i podstaknite je da bude iskrena. Čim se oslobodi tereta, imaćete ludački i nazaboravan seks pomirenja.

Preopterećena je

Sve uzbuđenje izgubilo se negde između posla, rekreacije, kućnih obaveza, kurseva, porodičnih večera, izlazaka s prijateljima, spremanja večere… Žene naprosto nisu zainteresovane za seks kada je tempo života takav da imaju previše obaveza.

Rešenje

Kada večeras stigne kući, ponudite joj svoju pomoć i spremite večeru umesto nje. Recite kako joj nije dozvoljeno da uradi ništa drugo sem da naspe čašu vina i opusti se. Garantovano će se osetiti toliko voljenom da će zauzvrat učiniti sve da vam ugodi.

Ne voli seks

Ma kako glupo zvučalo, neke žene prosto ne vole seks. To su žene koje na početku veze vode ljubav dok muškarca ne vežu za sebe. No, čim se zajedništvo više ne dovodi u sumnju, smatraju da je vođenje ljubavi bespotrebno. Za takve žene seks je samo oružje kojim love muškarca, a ne aktivnost u kojoj uživaju.

Rešenje

Otkrijte da li je imala neka traumatična seksualna iskustva. Pokušajte da je strpljivo razuverite i pokažete joj kako seks može biti sjajan. Ako se i pored vašeg truda njen libido ne probudi, na vama je da odlučite do koje mere vam je seks bitan i ima li ta veza budućnost.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike