Niste savršeni – pa šta?

Niko od nas nije savršen, ali, naravno, kad tek počinjemo da izlazimo s nekim novim, želimo da se predstavimo u najboljem izdanju. I tu se postavlja pitanje: u kom trenutku veze smemo da pokažemo da baš i nismo najsavršenije biće na planeti?
U principu (ovo je uopšteno, može se desiti da u vašem slučaju funkcioniše nešto sasvim drugo – to ćete sami proceniti u konkretnoj situaciji), najbolje je da budete ono što jeste – u svom najboljem izdanju, onda kada ste najlepše raspoloženi, najnasmejaniji, najpuniji samopouzdanja. Ideja tog početnog perioda jeste da, bez previše rastezanja istine, sebe predstavite kao najseksi, najpametnije, najšarmantnije stvorenje na planeti. Mada, nemojte lagati, jer vam se to suviše lako može obiti o glavu (recimo, vi kažete da obožavate da skijate i da ste fenomenalno dobre u tome, iako u životu niste stale na skije, plus su vam i skočni zglobovi suviše klimavi da biste se usudile da probate, a on se obraduje jer obožava da skija i pozove vas u svoju vikendicu na Kopaoniku). Sad, ako je od starta očigledno da neka bitna razlika postoji između vas dvoje, recimo, jedno obožava meso na roštilju, a drugo je striktni vegetarijanac, o tome bi trebalo razgovarati što je moguće ranije – to nije nužno razlog za raskid, ali jeste nešto o čemu bi se valjalo dogovoriti.
Mane bi trebalo pokazivati sasvim sporo, kako se upoznajete i kako postajete sigurniji da on ili ona već poznaju dovoljno vaših vrlina da to prevagne (onoliko koliko je to moguće proceniti). Nije nebitno ni o kakvim se manama radi. Ako ste, recimo, zavisni od nečega, za to bi trebalo tražiti profesionalnu pomoć. Ukoliko se radi o nekoj sitnijoj osobini koja i vas same nervira i koje želite da se oslobodite, pa, tu vam može pomoći već to što se nekoliko nedelja konstantno trudite da zbog novog dragog ili nove drage tu manu ne ispoljavate. A ako se radi o nečemu krupnom, za šta nije verovatno da će se promeniti, ili o nečemu iz vaše prošlosti što ne možete da promenite, onda bi najpre trebalo da sami sebe prihvatite kao takve, a zatim da i sve iz vašeg okruženja, uključujući i voljenu osobu, pustite da učine to isto.
Ukoliko neko nije sposoban da prihvati da bude s takvom-i-takvom osobom ili s osobom kojoj se desilo to-i-to, vi tu ništa ne možete – laganje i prikrivanje ne pomažu, istina se kad-tad sazna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.