Ne sabotirati sopstveni seksepil

Većina žena bi volela da se oseća dobro u vezi sa svojim izgledom i svojim seksepilom – one kojima to uspe lakše stupaju u kontakt s potencijalnim partnerima (naravno, to nije sve što je bitno za vezu, ali pomaže), plus se i bolje osećaju. Uspeh može da ne bude toliko težak kao što se nekima čini, može puno da znači ako ne sabotirate same sebe.
Sabotirate kako? Više je načina, a problem je što ne shvatite uvek šta zapravo radite sebi. Recimo, šale na račun sopstvenog izgleda. Svako se oseća bar malo (većina i malo više) nesigurnim kad se o sopstvenom izgledu i seksepilu radi, i mnogi pokušavaju da šalom na sopstveni račun prikriju tu nesigurnost i poprave svoje raspoloženje. Povremene šale mogu da budu u redu, ali ne treba ih koristiti prečesto – ako, recimo, svoje grudi stalno nazivate "višnjičicama", toliko sitnim da ih je potrebno potražiti pod mikroskopom, umanjujete sopstveno samopouzdanje i pogoršavate sliku koju imate o samoj sebi, što se onda odrazi i u komunikaciji s drugima, uključujući i potencijalne partnere.
Još jedna stvar koju dame često rade jeste to da sebe ubede da su se strahovito ugojile i da sad liče na slonice (ili stvore neku drugu krajnje neprivlačnu sliku sebe, ne uvek vezanu za višak kilograma). Kad vas obuzmu takve misli, zastanite i proverite da li je zaista tako. Recimo, kad se o gojenju radi, pitajte sebe da li ste se ugojile toliko da ste morale da pobacate ili poklonite svu odeću i kupite novu, veću. Ako i dalje možete da se "udenete" u istu garderobu, ne, niste se ugojile, bar ne toliko da bi to iko sem vas primetio.
Kad vas obuzmu misli koje vam obaraju samopouzdanje (a uz njega i osećaj da ste lepa, seksi žena), oslušnite te misli pažljivije i razmislite šta vam stvarno poručuju. Neretko, samopouzdanje nam padne kad se zbog nečega osetimo nesigurno, a to nešto ne mora da ima bilo kakve veze s izgledom i seksepilom – možda ste se posvađale s partnerom, ili imate problema na poslu, ili nešto slično, pa se onda osetite nesigurno na svim poljima. Odredite koji je pravi problem, i radite na tome, a jednom kad to rešite, i osećaj nesigurnosti će proći.
Mala pomoć: u jedan foto-album sakupite sve one fotografije na kojima ste baš dobro ispale. Kad vam opadne samopouzdanje što se vašeg izgleda i seksepila tiče, prelistajte taj album, pomoći će vam da podsetite sebe koliko dobro ste u stanju da izgledate.
Da ne bude zabune, ne mislimo da je jedina bitna stvar u životu i u muško-ženskim odnosima biti seksi, ali pomaže kad same sebe ne sabotirate negativnim mislima, pre svega zato što se vi osećate bolje s pozitivnim mislima, a to se onda, između ostalog, odrazi i na odnose s drugima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike