najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Oni “padaju” na takve (2)

Pisali smo već o ženama koje "padaju" na pogrešne muškarce, večito se vezuju za pogrešan tip muškarca, i završe povređene i bez ljubavi koju toliko žele. Ta vrsta greške nije isključivo ženski "specijalitet"; postoje i tipovi žena na koje neki muškarci stalno iznova padaju.
Ledena kraljica. Ona je izazov. Hladna je, komanduje, krajnje je neprijatna kada joj ne bude ispunjen svaki hir, on je srećan ako dobije samo mrvicu ljubavi ili makar nagoveštaj da će takve mrvice biti… Izazov je naučiti ženu koja je ljuta na ceo svet, ili stegnuta, kako da se iskreno nasmeje, kako da se opusti i uživa, izazov je osvojiti je tako da mu se ona konačno toplo nasmeši. U fantaziji, on u tome uspeva; u stvarnosti, žena koja ne želi da se smeška toplo i s ljubavlju neće se tako smeškati ni njemu.
Uhvaćena u svetla. Ona je poput zeca ili jelena uhvaćenog u farove automobila. Najčešće je reč o mladoj devojci pristigloj iz malog u veće mesto u potrazi za uspehom ili bar na neki način boljim životom. On će njoj izgledati kao neko pun samopouzdanja, ko joj može pomoći, naučiti je kako da se snađe i stvori sebi život o kakvom ima tek neodređene snove… A njemu može da bude veoma prijatno da ga ona tako idealizuje, da ga vidi kao sposobnog svetskog čoveka, nekog ko je prošao kroz sve i svašta pa sad može nju da poduči i zaštiti. Nevolja s takvim tipom devojke je što, osim ako je izoluje pa mu ubrzo postane dosadna, uvidi da on nije tako veličanstven kao što joj se na početku činio, možda je čak i smotaniji od onih koje kasnije sretne, i razočara se u njega – a nakon što ga je gledala kao nekakvog velikog zaštitnika i idola, teško je kada ga pogleda kao nekog ko je možda simpatičan, ali ništa više od toga.
Opisani su tipovi žena koje su imale veoma loša ranija iskustva, pa on sa svim svojim manama i dalje deluje kao da je stigao pred njih pravo iz bajke, ili one žene koje su na neki način slabe, pa on može da ih zaštiti i da im deluje jako. Sve to prija neko vreme, a i svakako je lakše prići takvim ženama nego onima koje su već snažne, pune samopouzdanja i sposobne da se brinu o sebi – pitanje je samo s kakvom ženom on zaista želi da bude, a ne kakvoj mu je najlakše da priđe i da je impresionira.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike