U trendu

Partner ne želi seks sa vama? Evo šta bi mogao da bude razlog

Seksualni istraživači navode da je osećaj umora jedan je od najčešćih razloga za preskakanje seksa. Nauka pokazuje da gubitak sna može naškoditi našem seksualnom životu i da nam se tada smanjuje libido.

Istraživanje Univerziteta Mičigen  o ženskom spavanju i seksualnim aktivnostima pokazalo je da su žene koje su loše spavale, sledećeg dana imale manje želje za seksom i ređe seksualne aktivnosti.

Studija iz 2011. otkrila je i da su muškarci koji su osam uzastopnih noći spavali samo pet sati imali čak 10 do 15% smanjen nivo testosterona, što može imati velik uticaj na polni nagon.

Novija studija pokazala je pozitivan, linearni odnos između trajanja spavanja i volumena testisa. Drugim ričima, što su muškarci više spavali, to su testisi bili veći.

Deljenje kreveta može biti posebno štetno ako jedan partner hrče. Zapravo, ako spavate s osobom koja hrče, možete kriviti svog partnera za čak 50% poremećaja spavanja. S obzirom na to da je verovatnije da će muškarci hrkati više od žena, to je možda i razlog zašto je nekoliko studija pokazalo da je ženski san poremećeniji od muškog pa tako žene češće odbijaju seks od muškaraca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.