U trendu

Tajni recept: Vaša veza prerašće u brak ako budete radili OVO

Naučnici tvrde da je sklad u vezi lako dostižan

Prema istraživanju ključ uspešne veze je u uživanju sa partnerom.

Kada parovi posvete više vremena jedno drugom na taj način grade uspešniju i stabilniju vezu.

Deluje kao odgovor koji se podrazumeva, ali uživanje u stvarima koje svakodnevno radite zaista doprinosi stabilnosti i sreći u vezi.

Najbolja stvar koju parovi mogu zajedno da rade je da se više smeju. Smeh je taj čarobni štapić za srećnu vezu za kojim mnogi tragaju.

U sprovedenom istraživanju na parovima u zrelim godinama, fokus istraživanja je bio na mogućnosti da se negativne emocije kontrolišu. Tu sposobnost, mogućnost da nateramo sebe da se osećamo bolje čak i kada su okolnosti nepovoljne, nazvali su „regulacija emocija“.

Zaključak istraživanja je sledeći: smeh je glavna komponenta „regulacije emocija“. Smeh je najefektivniji način da se prevaziđu svi problemi i oteraju negativne emocije.

Zato, neka odgovor na svaku sledeću negativnu situaciju bude smeh. U početku će verovatno delovati čudno ali kada uvidite sve benefite ove metode češće će te je primenjivati.

Kada sledeći put osetite ljutnju ili bes na trenutak zastanite i pogledajte situaciju iz drugog ugla pa umesto svađe izaberite smeh.

Napišite komentar