U trendu

Tri sjajna razloga zašto bi trebalo da imate seks odmah ujutru, i pre prve kafe

Jutarnji seks može se učiniti nepraktičnim većini ljudi kojima život počinje ranojutarnjom zvonjavom alarma. Ipak, nemali broj naučnika dokazao da je jutarnji seks, zapravo, zdrav i koristan.

1. Bićete produktivniji

Studije su otkrile da jutarnji seks može pozitivno da utiče na vaše raspoloženje tokom dana i pomogne u povećanju produktivnosti na poslu. Između ostalog, 2018. godine sprovedeno je istraživanje na 1000 ispitanika. Učesnici, koji su živeli sa svojim partnerima i partnerkama, odgovarali su na pitanja o jutarnjem seksu. Više od polovine muških ispitanika, njih 53 posto, reklo je da su nakon jutarnjeg seksa produktivniji. To isto reklo je 45 posto žena. Preostali ispitanici uglavnom nisu osetili veću razliku. O ovoj temi raspravljalo se i na Reditu, gde su korisnici napisali da ih jutarnji seks izvlači iz kreveta.

Jutarnji seks vam, dakle, može pomoći da lakše odradite dan na poslu, da vaše ideje budu bolje, da bez problema održite zakazane sastanke i prezentacije, da, iako umorni, budete srećni jer se u svakom trenutku možete barem u mislima vratiti na jutrošnja dešavanja pod jorganom.

2. Manje stresa tokom celog dana

Nivo oksitocina i dopamina, hormona koji se izlučuju tokom seksa, ostaje na visokom nivou satima nakon seksa. Isto tako, bićemo fokusiraniji i opušteniji ako dan započnemo aktivnošću koja otklanja stres. Osim činjenice da će vam redovni jutarnji seks obezbediti dovoljno energije za ostatak dana, on će pomoći u izgradnji boljeg imuniteta.

Uz to, verovali ili ne, bićete otporniji i na prehladu i grip, a može se poboljšati i kvalitet vaše kose, kože i noktiju. Održavanje jutarnjih seksualnih odnosa tri puta nedeljno umanjuje šansu za srčani ili moždani udar.

3. Nivo testosterona je najviši ujutru

Seksualni terapeuti tvrde da je jutro savršeno vreme za strastveni početak dan, a za seks u to doba obično su raspoloženiji muškarci jer se njima, dok spavaju, akumulira testosteron koji će iskoristiti sledećeg dana. Od trenutak kad se probudi, čekaju ga tri do četiri sata kada mu je testosteron na vrhuncu.

Jedno istraživanje iz 2009. pokazalo je da svakodnevni seks poboljšava kvalitet sperme i povećava šanse da žena ostane u drugom stanju. Istraživanje sa Univerziteta u Notingemu takođe je pokazalo da muškarci koji imaju redovan seks u pedesetim godinama, imaju i manji rizik od razvoja raka prostate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar