najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Vredi tražiti ono što želite

Veliki je broj onih koji se ne usuđuju da traže ono što žele, bilo da se radi o seksu ili o vezi uopšte. U principu, vredi tražiti ono što želite – može da bude zastrašujuće, ali vredi, svakako je bolje nego da ostanete nezadovoljni i nesrećni.
Naravno, ovde ne govorimo o tome da zahtevate svaku sitnicu koja vam padne na pamet. Zapravo, zahtevati i naređivati nije dobra ideja (osim ako ste s osobom koja se baš na to "loži", onda je reč o svojevrsnoj igri u kojoj oboje uživaju), ne kad se o nečemu u ljubavnoj vezi radi, jer tu niko nikoga ne bi trebalo ni na šta da prisiljava. Ali, tražiti ono što želite definitivno jeste nešto što bi trebalo učiniti.
Jeste, može da vas bude "blam" da nešto tražite. Može vam biti neprijatno. Ipak, to je jedan trenutak neprijatnosti. Šta je taj trenutak u poređenju sa zadovoljstvom koje ćete osećati, ponovo i ponovo, nakon što dobijete ono što želite? Šta je taj trenutak neprijatnosti u poređenju sa srećom koju ćete osetiti, i nastavljati da je osećate, jer ste dobili ono što ste želeli?
Može se desiti da budete odbijeni. Nekada vas odbiju u vezi s nečim do čega vam nije bilo baš stalo, pa onda i ne budete posebno uzrujani. Nekada vas odbiju jer bi to njih na neki način povredilo, bilo im previše zastrašujuće, šta god – pa, onda bar znate da bi voljena osoba bila povređena kad bi vam to pružila, i nekako i vama bude manje stalo do cele stvari ako je bol voljene osobe cena koju biste za to platili. A nekada se preko vaših želja i potreba grubo pređe, ne da ne dobijete ono što ste tražili nego vas zbog toga ismeju i emotivno povrede; to već žestoko zaboli, ali vam barem ukaže na to da ste verovatno s pogrešnom osobom, da bi trebalo da potražite nekog ko vas neće ismevati i povređivati. Bol je vredeo saznanja koje ste dobili.
Najčešće, ako ste s partnerom ili partnerkom u lepoj vezi, u kojoj ima puno međusobne ljubavi, razumevanja i poštovanja, dobijete ono što tražite. Tada je, zaista, taj jedan trenutak neprijatnosti ništa u poređenju sa srećom koju posle toga osetite.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike